Absenteism major în Diaspora și vot masiv antisistem


Absenteism major în Diaspora și vot masiv antisistem

Diaspora recentă se îndreaptă spre modelul turcesc, de vot naționalist. Oameni suparăți pe țara din care au plecat și temători de țara în care au ajuns. Un mediu ideal pentru manipulare.

Unde sunt frumoasele cozi de la votul d'antan? Clasa de mijloc, Diaspora așezată, a rămas acasă, pentru că a fost păcălită de către cei care au câștigat data trecută. Mai vrem o țară că afară? Am vrut vreodată, sau a fost o butaforie?

Absenteism major în Diaspora și vot masiv antisistem. Nu vă lăsați păcăliți de statisticile triumfaliste din ziare, care anunță că PSDPNL a câștigat în Diaspora, acolo sunt voturile din Rep. Moldova, care au contat mult, pentru că în Europa a bătut vântul prin secții.

UK: 19% au votat SOS România, 17% au votat AUR

Italia: 22% au votat SOS România, 21% au votat AUR

Germania: 24% au votat SOS România, 20% au votat AUR

Spania: 21% au votat AUR, 19% au votat SOS România 

Sunt multe de spus aici. Dar viitorul nu sună deloc bine.

Așa cum am anticipat, în Diaspora a fost absenteism masiv și a câștigat detașat AUR (plus Șoșoacă). 36%.

PSD, deși a aruncat cu bani publici în ultimii doi ani, nu a reușit să obțină un scor onorabil. Chiar împreună cu PNL, sunt la 9%, mai puțin decât REPER sau Partidul Diaspora Unită. Au ieșit pe locul 6 (șase). În comparație, independenții Ștefănuță și Gheorghe au obținut împreună 16%. 

Au votat 154372 persoane, în 915 sectii de vot. O mare risipă de resurse. 

AUR 18.29%

S.O.S. 17.70%

ADU 13.91%

REPER 11.24%

Diaspora Unită 9.15%

PSD+PNL 9.14%

Nicu Ștefănuță 7.60%

Vlad Gheorghe 6.40%

UDMR 1.13%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.