Molima roșie din județul Teleorman și metehnele ei. Edilul PSD al comunei Islaz, înregistrat când le cerea angajaților primăriei să-și abandoneze sarcinile de serviciu pentru a se implica în acțiuni de campanie electorală


Molima roșie din județul Teleorman și metehnele ei. Edilul PSD al comunei Islaz, înregistrat când le cerea angajaților primăriei să-și abandoneze sarcinile de serviciu pentru a se implica în acțiuni de campanie electorală

Ionel Geară, primarul pesedist al comunei Islaz, din județul Teleorman, a fost înregistrat în timp ce-i îndemna pe angajații primăriei să desfășoare acțiuni de campanie electorală, deși se aflau în timpul programului de lucru. 

Geară le-a trasat sarcina angajaților din primărie să mobilizeze oamenii să participe la un miting electoral ce fusese programat pentru ziua de vineri, 7 iunie, respectiv la alegerile de duminică.

Mai precis, primarul i-a îndemnat pe angajați să-și abandoneze sarcinile de serviciu și să meargă, în schimb, prin localitate după ora 13:00, pentru a încerca să convingă localnicii să-l voteze. În plus, angajații primăriei au fost sfătuiți să-i invite pe localnici la mitingul de vineri seară, în contextul vizitei efectuate în localitate de baronul local Adrian Gâdea, președintele al PSD Teleorman și al Consiliului Județean, informează islazeanul.ro, care a pus la dispoziție o înregistrare. 

Ascultați înregistrarea: 


Imagini de la mitingul electoral desfășurat vineri: 

Tot islazeanul.ro precizează că localnicii ar fi fost rugați să fotografieze duminică buletinul de vot pentru a-l prezenta drept dovadă că și-au exprimat opțiunea pentru actualul edil. Această metodă este nu doar imorală, ci reprezintă o contravenție, fiind sancționată cu amendă de până la 1.000 de lei.

Conform art. 108 lit. o) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, constituie contravenție "nerespectarea dispoziţiilor art. 90 privind prezenţa altor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot". Fapta se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1.000 de lei, conform art. 109 din aceeași lege. Totodată, persoanele care sfătuiesc alegătorii, în preajma sediilor de votare, să voteze sau să nu voteze anumiți candidați, vor primi o amendă cuprinsă între 1.400 și 2.000 de lei. Mai mult, împiedicarea liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.