Lucian Viziteu: "Criptocomuniștii lui Ion Iliescu au deturnat România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe"


Lucian Viziteu: "Criptocomuniștii lui Ion Iliescu au deturnat România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe"

Într-un interviu acordat pentru Podul.ro, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, candidat la alegerile din 9 iunie pentru obținerea unui nou mandat, a atras atenția că România încă nu s-a desprins de ghearele tenebrosului regim comunist. În acest context, Viziteu a vorbit despre motivele pentru care ghearele comunismului sunt în continuare înfipte în sistemul politic românesc și a enunțat o serie de priorități pe care statul român ar trebui să le aibă în vedere pentru a contracara această direcție periculoasă. 

Reporter: Domnule Viziteu, de ce nu a făcut statul român mai nimic, în cei peste 30 de ani scurși de la Revoluție, pentru memoria rezistenței anticomuniste și a victimelor comunismului? 

Lucian Viziteu: Pentru că, după ce au furat Revoluția, criptocomuniștii lui Ion Iliescu au preluat întreaga putere, deturnând România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Ne-au adus FSN-PDSR-PSD, dar și alte zone ale beznei. Vechea Securitate a devenit noua Securitate, marii criminali ai regimului comunist nefiind niciodată trași la răspundere. Și asta pentru că, în lipsa lustrației, tot foștii nomenklaturiști și securiști ne-au condus, fie în persoană, fie prin intermediul urmașilor ideologici sau biologici impuși în cele mai înalte funcții. Și lucrurile nu s-au schimbat. 

Am convingerea că, fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe. Nu de o manieră sănătoasă. De aceea este esențial ca rezistenței anticomuniste să i se aloce locul binemeritat în manualele școlare. Tinerii trebuie să știe adevărul. Pe de altă parte, statul român ar trebui să salveze Fortul 13 Jilava și să-l transforme în memorial al victimelor comunismului. Este inadmisibil că la mai bine de 30 de ani de la Revoluție în București nu există un muzeu dedicat rezistenței anticomuniste. 

Articol susținut de USR Bacău, CMF 21240009

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.