Forfotă în ograda terorii moscovite: Mai multe rusoaice au pichetat Ministerul rus al Apărării. Ce au cerut acestea: "Este timpul ca cei mobilizați să vină acasă!". Autoritățile ruse au catalogat gruparea drept "agentură străină"


Forfotă în ograda terorii moscovite: Mai multe rusoaice au pichetat Ministerul rus al Apărării. Ce au cerut acestea: "Este timpul ca cei mobilizați să vină acasă!". Autoritățile ruse au catalogat gruparea drept "agentură străină"

Ministerul Apărării de la Moscova a fost pichetat luni de mai multe femei, respectiv soții, fiice, surori și mame ale militarilor ruși recrutați pentru a lupta pe frontul din Ucraina, au anunțat luni mai multe posturi de știri ruse pe Telegram.  

Femeile și-au riscat libertatea cu acest protest cu scopul de a avea o întrevedere cu noul ministru rus al Apărării, Andrei Belousov, căruia vor să îi ceară în mod direct ca soții și fiii lor să fie aduși acasă, pentru a nu fi uciși pe front.  

"Vrem ca noul ministru să ne audă, să se întâlnească cu noi și să înceapă să ne rezolve problema", a spus una dintre protestatarele adunate în fața ministerului de la Moscova.

Bannerele afișate de femei erau inscripționate cu mesaje prin care au cerut întoarcerea acasă a bărbaților trimiși să moară pe frontul ucrainean. 

"Te rog să-l aduci pe tatăl meu acasă"; "Stabiliți termene de serviciu (o perioadă limitată, bine definită, în care să fie pe front - n.red.) pentru soldații care luptă în operațiunea militară specială (cum numesc autoritățile ruse războiul împotriva Ucrainei - n.red.)"; "Este timpul ca cei mobilizați să vină acasă", se precizează pe bannerele aduse de femei.

La puțin timp după ce s-au adunat în fata ministerului, mai mulți polițiști ruși s-au apropiat de ele, le-au cerut actele de identitate și le-au solicitat să se împrăștie.

Mișcarea mamelor, soțiilor, fiicelor și surorilor soldaților mobilizați, numită "Calea către casă", a fost catalogată, pe 31 mai, drept "agentură străină" de către Ministerul rus de Justiție. Ce nu au cerut însă membrele acestei mișcări e ca războiul din Ucraina să se termine, ceea ce ar face ca fiii, soții, frații și tații lor să nu mai fie trimiși înaintea armelor ucrainene, drept carne de tun, de către comandanții lor. Iar încetarea războiului ar salva și o mulțime de copii, femei și bărbați ucraineni. Însă, se pare că asta nu prea contează pentru mamele, surorile și fiicele ruse care cer întoarcerea bărbaților lor. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.