EXCLUSIV Document. La ordinul Ministerului Apărării de la Moscova, autoritățile rusești locale tăinuiesc faptul că au trimis la moarte sigură, în Ucraina, un minor de 17 ani. Presa ucraineană a scris despre Danyil Ermolenko că ar fi cel mai tânăr ocupant rus ucis în războiul de agresiune și ocupație al Kremlinului


EXCLUSIV Document. La ordinul Ministerului Apărării de la Moscova, autoritățile rusești locale tăinuiesc faptul că au trimis la moarte sigură, în Ucraina, un minor de 17 ani. Presa ucraineană a scris despre Danyil Ermolenko că ar fi cel mai tânăr ocupant rus ucis în războiul de agresiune și ocupație al Kremlinului

Autoritățile locale rusești din districtul Krasnoufimsky, regiunea Sverdlovsk, din fundul munților Urali (acolo de unde a fost originar Danyil Ermolenko, cel mai tânăr invadator rus mort în războiul de agresiune și ocupație al Rusiei în Ucraina), au primit ordin de la Ministerul Apărării Rusiei să tăinuiască faptul că acesta era… minor (17 ani).  

Podul.ro a încercat să documenteze soarta acestui... copil nefericit pe care mașinăria de război a criminalului în masă Putin l-a folosit pe post de carne de tun. Potrivit informațiilor noastre, minorul provenea dintr-o familie pauperă, care și-a trimis fiul să ucidă pentru bani (de altfel, acesta fiind singurul stimulent pentru care luptă aproximativ 90% dintre militarii ruși în Ucraina).

Recent, presa ucraineană a scris despre faptul că ocupantul Danyil Ermolenko (care ar fi avut 18 ani) a decedat în Ucraina. Ulterior, Meduza.io a dezvăluit că, în realitate, rusul (cu nume de familie ucrainean – probabil avea origini ucrainene, fiind una dintre cele câteva milioane de victime ucrainene rusificate) NU împlinise 18 ani (detalii AICI, AICI, AICI și AICI). 

În luna mai, canalul de Telegram „Nu mă așteptați din Ucraina” a publicat apelurile rudelor celui decedat. Conform acestora, Ermolenko a servit într-o unitate de asalt și a plecat pe 6 aprilie într-o misiune de luptă în satul Berdychi din regiunea Donețk, misiune care avea să-i fie fatală. La începutul lunii mai, Ministerul Apărării de la Kyiv a anunțat despre ocuparea acestui sat de către armata rusă (detalii AICI).

Urmare a unei solicitări Podul.ro către Administrația entității municipale a Districtului Krasnoufimsky, regiunea Sverdlovsk, solicitare în care am întrebat care e data de naștere a lui Ermolenko, dar și câți ani avea puștiul atunci când s-a angajat prima dată în acțiuni militare pe teritoriul Ucrainei – șeful acestei autorități publice locale rusești, Oleg Ryapisov ne-a declarat (adică, mințit, așa cum i s-a ordonat de la Ministerul Apărării Rusiei) că “nu se cunosc date precise cu privire la militarul ucis”. (foto jos)

La întrebarea dacă autoritățile publice locale rusești cunosc care este starea socială și materială a familiei celui mort, Ryapisov ne-a răspuns doar că administrația Krasnoufimsky, de unde era originar invadatorul, va acorda “sprijin necesar în conformitate cu normele legale”, fără însă a oferi alte detalii. 

Totuși, cunoscând bine realitățile din Rusia, în special cele de dincolo de Moscova, Sankt Petersburg și alte câteva orașe mai înstărite, așa-zisul ajutor oferit de primării familiilor invadatorilor morți constă în cel mult 2 saci de cartofi, lemne de foc și câteva produse alimentare = prețul unei vieți omenești în Rusia lui Putin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.