Tiranul suprem de la Teheran exultă după protestele antisemite desfășurate de studenți în SUA. Scrisoarea laudativă adresată acestora


  • ACP
  • May 30, 2024 19:07
  • 808
Tiranul suprem de la Teheran exultă după protestele antisemite desfășurate de studenți în SUA. Scrisoarea laudativă adresată acestora

Pe site-ul oficial al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a fost publicată o scrisoare deschisă adresată studenților din Statele Unite, care protestează împotriva ofensivei desfășurate de Israel contra militanților Hamas din Gaza. Studenților li se transmite că sunt "de partea dreaptă a istoriei". Protestele universitare din Statele Unite, la care au participat mii de studenți, au început luna trecută la Universitatea Columbia și s-au extins ulterior în alte campusuri din întreaga țară, având de multe ori nuanțe antisemite.

Ayatollahul se adresează în scrisoarea publicată joi studenților ai căror "conștiință trezită i-a determinat să apere femeile și copiii asupriți din Gaza". Ipocrizia și tupeul ayatollahului sunt evidente, în condițiile în care în țara condusă de el tocmai femeile și tinerii sunt arestați, torturați ori uciși de multe ori, atunci când se opun opresiunii regimului. 

"Acest mesaj reprezintă o expresie a empatiei și solidarității noastre față de voi. Pe măsură ce pagina istoriei se scrie, sunteți de partea ei dreaptă", se mai arată în scrisoarea publicată inițial doar în farsi.

Scrisoarea afirmă că studenții care protestează din Statele Unite ar fi format o nouă ramură a "frontului de rezistență" în sprijinul lor pentru poporul palestinian.

Ayatollahul nu a pierdut ocazia de a acuza inclusiv Statele Unite pentru sprijinul financiar și militar oferit Israelului împotriva militanților palestinieni, asta în condițiile în care nu este miting anti-israelian desfășurat în Iran, la care să nu se strige "moarte Americii!" concomitent cu "moarte Israelului!".

Elitele din Occident care dețin mari corporații media sunt acuzate în scrisoare că ar fi etichetat rezistența palestiniană drept "terorism", ca și cum ar putea fi catalogate altfel atacurile criminale asupra populației civile din Israel, efectuate de Hamas pe 7 octombrie 2023, în urma cărora au fost ucise 1200 de persoane, printre care femei, copii și alți oameni nevinovați, iar alte sute au fost luați ostatici în Gaza. 

"Și eu mă număr printre cei care empatizează cu voi, tinerii, și vă prețuiesc perseverența", a mai spus Khamenei în scrisoarea adresată protestatarilor americani din campusurile universitare, deși el este unul dintre cei care au ordonat uciderea, torturarea și arestarea tinerilor iranieni de fiecare dată când au manifestat pentru libertate. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.