Politruk – noua revistă de propagandă kremlinopată care are scopul de a pompa îndoctrinare sovietică în militarii ruși. Criminalul în masă Stalin, tătucul ”politicii educaționale” rusești


Politruk – noua revistă de propagandă kremlinopată care are scopul de a pompa îndoctrinare sovietică în militarii ruși. Criminalul în masă Stalin, tătucul ”politicii educaționale” rusești

Zilele trecute a fost lansată o nouă revistă rusă destinată propagandei kremlinopate, numită Politruk, care are ca scop ”educarea politică” și nu numai a militarilor ruși într-un spirit foarte apropiat, dacă nu de-a dreptul identic, cu cel al armatei sovietice. 

În articolul introductiv al publicației prin care se vrea readucerea spiritului celei mai întunecate perioade a Rusiei, general Viktor Goremykin, care este adjunctul ministrului Apărării, totodată conducând Direcția Politică Principală a Forțelor Armate, afirmă clar că Politruk va repune în valoare moștenirea publicațiilor militare sovietice pentru educația politică a personalului militar. 

Goremykin îl citează pe genocidarul Stalin, vorbind despre „importanța educației politice a soldaților și nevoia de a-și urî de moarte inamicul”, îndemn găsit în forme apropiate și la alți gânditori ruși contemporani, cum e lumpenul bărbos Dughin, care îndemna deschis, public, la uciderea ucrainenilor și a americanilor, și asta cu câțiva ani înainte de începerea invaziei din 2022. 

Banal și ghiolbănesc de previzibil, revista promovează gigantesca minciună că inamicul din Ucraina de astăzi ar fi același cu inamicul împotrivă căruia a luptat Uniunea Sovietică, anume ”naziștii”. 

O hartă a Ucrainei publicată în revistă este folosită pentru a susține narațiuni ce pun la îndoială autenticitatea statului ucrainean și, prin urmare, pentru a justifica invazia genocidară – se punctează într-un raport de pe rețeaua X al Serviciului de Informații pentru Apărare al Marii Britanii, oficializat astăzi. 

Politruk reflectă utilizarea politizată a istoriei falsificată în laboratoarele Kremlinului, trăsătură știută dintotdeauna a politicii ”educaționale” rusești, dar care a devenit tot mai prezentă în special după invadarea Ucrainei, continuând să alimenteze narațiunile militariste pe care Rusia le folosește pentru a-și influența militarii și populația, fapt observat și de specialiștii militari britanici (detalii AICI).

(Sursă colaj deschidere: Foreign Policy)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.