Flota rusească din Marea Neagră, lovită din nou! Ucrainenii au distrus dragorul ”Kovrovets”. Tot în cursul nopții trecute, dronele de atac ale Ucrainei au lovit aerodromul militar Kushchevskaya și rafinăria Slaviansk din Rusia. Detalii


Flota rusească din Marea Neagră, lovită din nou! Ucrainenii au distrus dragorul ”Kovrovets”. Tot în cursul nopții trecute, dronele de atac ale Ucrainei au lovit aerodromul militar Kushchevskaya și rafinăria Slaviansk din Rusia. Detalii

Forțele de Apărare ale Ucrainei au reușit să dea încă o lovitură grea flotei ruse de la Marea Neagră, distrugând (în noaptea de sâmbătă spre duminică) nava Kovrovets, un dragor maritim de tip Proiect 266-M. 

Serviciul de Relații Publice al Comandamentului Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei nu a dat foarte multe detalii despre distrugerea navei ruse, specificând doar că atacul a fost executat de „Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu camarazii lor". 

Nava era specializată să caute, să detecteze și să distrugă minele navale, dar și să ghideze navele prin câmpurile de mine. Fusese modificată pentru a purta un echipament mai avansat de detectare și distrugere a minelor dar și pentru a avea un câmp acustic mai scăzut. 

Kovrovets avea 61 de metri lungime și un echipaj de aproape 70 de marinari.

În aceeași noapte, dronele de atac ale Ucrainei au lovit aerodromul militar Kushchevskaya și rafinăria Slaviansk din Rusia, acesta fiind al doilea atac ucrainean cu drone asupra aerodromului militar Kushchevskaya și a rafinăriei de petrol Slaviansk din ultimele trei săptămâni. 

Pe acest aerodrom erau staționate mai multe avioane Su-34, Su-25, Su-27, MiG-29, despre care se știe că au fost folosite pentru atacarea pozițiilor ucrainene de pe linia de front. 

Rafinăria de petrol din Slaviansk și-a sistat activitatea după bombardament și acum evaluează pagubele, în timp ce, pe aeroportul din Slaviansk au fost lovite mai multe avioane, conform surselor ucrainene din Rusia. Acesta este cel de-al doilea atac cu dronă al SSU asupra aerodromului militar Kushchevskaya și a rafinăriei de petrol Slaviansk din ultimele trei săptămâni. Atacurile cu drone au fost executate de SBU împreună cu Forțele Ucrainei de Sisteme fără pilot ale Forțelor Armate.

(Sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.