Taxe de 100% pentru autovehiculele importate din China! Administrația Biden lovește crunt Beijingul, anunțând majorări masive fiscale pentru importurile chinezești


  • ACP
  • May 14, 2024 19:18
  • 740
Taxe de 100% pentru autovehiculele importate din China! Administrația Biden lovește crunt Beijingul, anunțând majorări masive fiscale pentru importurile chinezești

Președintele Joe Biden a majorat taxele în cazul mai multor mărfuri importate din China, în special pentru autovehiculele electrice chinezești, în încercarea de a proteja industria americană de un nou val de produse care au prețurile mult prea mici și, pe cale de consecință, pot vătăma producătorii americani.  

Conform unui anunț făcut marți de Casa Albă, taxa pe autovehiculele fabricate în China va crește de la 25% la 100%, ceea ce va aduce o ușurare industriei auto din SUA, care e din ce în ce mai îngrijorată de perspectiva de a concura cu companiile chineze care vând vehicule electrice mult mai ieftine. De exemplu, una din cele mai mari companii auto chineze, BYD, vinde în China modele cu prețuri începând de la numai 11.000 de dolari.  

Taxele pentru anumite produse din oțel și aluminiu din China vor crește de la intervalul 0-7,5% la 25% în acest an, iar cele pentru componentele bateriilor vor crește de la 7,5% la 25%. Taxele pentru bateriile litiu-ion pentru vehicule electrice vor crește de la 7,5% la 25% în acest an, iar pentru alte minerale critice vor crește de la 0 la 25% în acest an. Pentru grafitul natural și magneții permanenți vor crește de la 0 la 25% în 2026, iar taxele pentru celulele solare vor crește de la 25% la 50% în acest an. Taxele pentru semiconductoare vor crește de la 25% la 50% până în 2025.

Taxele pe seringi și ace vor merge de la 0 la 50% în acest an, iar cele pentru anumite echipamente de protecție personală, inclusiv anumite aparate respiratorii și măști, vor crește de la 0 la 25% în acest an. Mănușile de cauciuc medicale și chirurgicale vor avea taxele crescute de la 7,5% la 25% în 2026.

Totalul tarifelor pe bunurile chinezești va fi de 18 miliarde de dolari.

Donald Trump, care a fost primul președinte ce a vorbit deschis despre un război economic cu China, a spus că în cazul în care va fi reales președinte în luna noiembrie, atunci va introduce o taxă de 60% pentru toate importurile din țara comunistă, bănuită că produce subvenționat și vinde la preț de dumping în SUA pentru a distruge industria americană. (sursa: NBC News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.