EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), avertisment tranșant pentru provocatorii de la AUR veniți în Ucraina cu scopul de a incita la ură interetnică și de a genera conflicte artificiale: ”Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a descoperi agenturile rusești din interiorul țării noastre”


EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), avertisment tranșant pentru provocatorii de la AUR veniți în Ucraina cu scopul de a incita la ură interetnică și de a genera conflicte artificiale: ”Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a descoperi agenturile rusești din interiorul țării noastre”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) reacționează oficial, în exclusivitate pentru Podul.ro, după anunțurile Spionajului Militar Ucrainean (GUR) referitoare la provocările puse la cale de reprezentanții partidului extremist AUR pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, urmare a unei solicitări Podul.ro, în care am întrebat dacă SBU deține informații despre provocări regizate de AUR pe teritoriul Ucrainei, decidenții Serviciului de Securitate au ales să ne răspundă la modul indirect, transmițând – și acesta este un mesaj pentru AUR – că SBU lucrează 24 de ore din 24 pentru descoperirea agenturilor rusești care acționează în interiorul Ucrainei.

Vă prezentăm răspunsul SBU (foto jos): 

”Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) este o parte integrantă a Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei. Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a ne aduce contribuția semnificativă la viitoarea victorie a Ucrainei. SBU nu numai că descoperă agenturile rusești din interiorul țării noastre, dar distruge în mod eficient inamicul pe câmpul de luptă precum și în adâncurile Rusiei, în spatele frontului”, ne-a răspuns Serviciul de Securitate al Ucrainei. 

Amintim că, recent, Spionajul Militar Ucrainean (GUR) a avertizat, prin intermediul Kyiv Post, că partidul extremist românesc AUR ar pregăti o serie de provocări în Ucraina. 

Conform GUR și Kyiv Post, în prezent, reprezentanți ai AUR realizează interviuri provocatoare cu preoţi români din sate ale regiunilor Cernăuţi, Transcarpatia şi Odesa, regiuni în care locuiesc și etnici români minoritari, pe care intenționează să le folosească în cadrul unei operațiuni de propagandă anti-ucraineană (detalii AICI). 

Scopul ascuns al acestor așa-zise ”interviuri” este de a incita la ură interetnică și de a provoca conflicte artificiale între majoritatea ucraineană și minoritatea românească din respectivele regiuni, iar asta, în ciuda faptului că etnicii români de acolo se consideră cetățeni ucraineni și sunt perfect integrați în toate sferele vieții sociale, economice sau politice din Ucraina. Obiectivul principal al acestor acțiuni este de a demoniza Ucraina (partitură pe care Simion & Co au tot țopăit cu încăpățânare încă de la declanșarea invaziei rusești la scară largă), într-un context în care, în sfârșit, Kievul face pași uriași în vederea respectarea drepturilor minoritarilor români.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.