Neînțelegeri în Israel după atacul atribuit Israelului asupra unei baze militare din Iran, lansat ca răspuns la atacul iranian cu sute de drone și rachete. Liderul opoziției: "Israelul a fost făcut de rușine de la Teheran la Washington"


  • ACP
  • Apr 19, 2024 13:54
  • 360
Neînțelegeri în Israel după atacul atribuit Israelului asupra unei baze militare din Iran, lansat ca răspuns la atacul iranian cu sute de drone și rachete. Liderul opoziției: "Israelul a fost făcut de rușine de la Teheran la Washington"

Ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a calificat drept "slab, dezamăgitor" atacul aerian efectuat de forțele israeliene în Iran, vineri, ca răspuns la atacul iranian asupra Israelului cu 350 de rachete și drone, ce s-a desfășurat duminică. 

După atacul iranian de duminică, Ben-Gvir, care e și liderul partidului de extremă dreapta Otzma Yehudit, a postat următoarele pe rețeaua X: "Apărare impresionantă până acum – dar acum trebuie să existe un atac zdrobitor". 

Atacul israelian efectuat vineri a fost însă departe de a fi "zdrobitor" si nu a fost încă recunoscut oficial de Tel Aviv, iar Teheranul l-a prezentat ca fiind unul minor, care nu a provocat daune.

Tot vineri, odată cu mesajul ministrului Ben-Gvir, deputatul Tally Gotliv, din partea partidului de dreapta Likud, a postat pe rețeaua X un mesaj referitor la răspunsul armat al Israelului asupra Iranului. 

"Bună dimineața, drag popor al Israelului. O dimineață în care ne ținem capul sus cu mândrie. Israelul este o țară puternică și tare. Fie ca noi să recâștigăm puterea de descurajare", a scris Gotliv. 

Imediat după aceste mesaje, liderul opoziției, Yair Lapid, l-a criticat dur pe ministrul Ben-Gvir pentru postarea sa referitoare la atacul israelian în Iran, spunând că "niciodată până acum un ministru din cabinetul de Apărare nu a cauzat un prejudiciu atât de mare securității țării, imaginii și statutului său internațional. Într-un tweet de neiertat, de un singur cuvânt, Ben-Gvir a reușit să bată joc și să facă de rușine Israelul de la Teheran la Washington". 

"Orice alt prim-ministru l-ar fi dat afară din cabinet în această dimineață. Nici miniștrii care stau lângă el și tac ca oile nu sunt scutiți de responsabilitate. Ei fac parte dintr-un eșec de securitate de neiertat", a mai spus liderul opoziției pe rețeaua X. (sursa: AICI

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.