EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) rupe tăcerea: ”George Simion desfășoară activități împotriva suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”


EXCLUSIV DOCUMENT. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) rupe tăcerea: ”George Simion desfășoară activități împotriva suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”

Urmare a unei solicitări Podul.ro, direcția de presă a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) vine cu o nouă precizare referitoare la recenta interdicție prelungită a lui George Simion de intrare pe teritoriul Ucrainei, dar și la activitățile antiucrainene sistematice desfășurate de președintele partidului extremist AUR.

În exclusivitate pentru Podul.ro, SBU a vorbit pentru prima oară despre faptul că George Simion desfășoară activități care atentează la integritatea și suveranitatea statului ucrainean. 

Redăm, mai jos (inclusiv foto), răspunsul fără echivoc pe care SBU l-a oferit publicației noastre, având posibilitatea de a-l parcurge și în limba engleză:  

”Pe baza dovezilor privind activitățile antiucrainene sistematice care sunt contrare intereselor naționale ale Ucrainei și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean, a fost luată decizia de a interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei a politicianului român pe care l-ați menționat (George Simion – n. red.). Alte informații referitoare la problemele ridicate fac obiectul restricțiilor de acces și divulgare”. 

 

Amintim că, anterior, Podul.ro a făcut dezvăluiri exclusive referitoare la statutul de persona non-grata a lui George Simion pe teritoriul ucrainean, fiind vorba despre cele două interdicții succesive aplicate de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pe numele șefului AUR – detalii AICI și AICI.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.