România e membră NATO și NU se teme de primitivismul Rusiei genocidare


România e membră NATO și NU se teme de primitivismul Rusiei genocidare

În urmă cu 20 de ani, la 29 martie 2004, România a devenit țară cu drepturi depline în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, cea mai puternică alianță politico-militară și structură integrată de apărare și securitate din istoria lumii.

Intrarea României în NATO este, în mod cert, momentul decisiv în care România s-a rupt de moștenirea regimului comunist și de presiunea Rusiei, clipa care a determinat parcursul euro-atlantic reafirmând România drept o națiune democratică pe model occidental precum fusese înainte de instaurarea regimurilor dictatoriale succesive, începând cu sfârșitul anilor '30, care au culminat, după cel de-Al Doilea Război Mondial cu ocupația militară sovietică și teroarea comunistă adusă ca unică normă socială pe tancurile Moscovei de la care am importat barbaria ce ne-a ținut în beznă și frică până în 1989. 

România nu mai are dreptul a se teme de Rusia, România este astăzi un aliat important în cadrul NATO iar poziția geostrategică a țării noastre ar trebui să ne motiveze să fim un lider autentic al lumii libere aici, la Marea Neagră, unde presiunea este mai mare ca niciodată în acești ani în care vedem războiul declanșat în mod criminal și irațional de Rusia împotriva Ucrainei. 

Gata cu vechile complexe moștenite din comunism, este timpul afirmării României și timpul în care putem spune cu voce tare că NATO suntem și noi! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.