Răspunsul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), după ce Putin a acuzat Kievul că s-ar afla în spatele atentatului terorist de lângă Moscova: Există toate semnele că serviciile secrete rusești au organizat totul / De ce sunt aiuritoare acuzațiile Kremlinului


Răspunsul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), după ce Putin a acuzat Kievul că s-ar afla în spatele atentatului terorist de lângă Moscova: Există toate semnele că serviciile secrete rusești au organizat totul / De ce sunt aiuritoare acuzațiile Kremlinului

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a răspuns acuzațiilor din Rusia, potrivit cărora, teroriștii ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul ucrainean după atacul de la Crocus City Hall, precizând că aceste elucubrații „nu rezistă niciunei critici”. 

„Nu trebuie să fii un expert în securitate pentru asta. Războiul la scară largă se desfășoară de peste doi ani, iar teritoriile de frontieră sunt saturate cu trupe inamice, agenți speciali, reprezentanți ai agențiilor de informații și oamenii legii. Linia de frontieră este minată, iar supravegherea este efectuată prin toate mijloacele, inclusiv recunoașterea aeriană, din ambele părți. Regiunile precum Belgorod și Kursk sunt în prezent zone de luptă active după evenimentele recente. Și, de înțeles, această versiune nu rezistă criticilor înțelese de toată lumea în afară, poate, de populația rusă, care poate fi îndoctrinată. 

Există toate semnele că avem de-a face tocmai cu astfel de activități ale serviciilor secrete rusești. În plus, este destul de probabil că va exista o escaladare a isteriei, strângerea șuruburilor și chiar eliminarea resturilor formale ale drepturilor și libertăților civile”, a spus purtătorul de cuvânt Andrii Yusov. 

Vladimir Putin declarase, după atac, că teroriștii ”se îndreptau spre Ucraina, unde le-a fost pregătită o ușă din spate pentru a trece granița”. 

După Putin și ambasadorul Belarusului în Rusia, Dmitri Krutoi, a ieșit cu o declarație ridicolă, spunând pentru agenția de știri BelTa că serviciile secrete din țara sa au închis granița Belarusului, pentru a-i împiedica pe suspecții de terorism „să fuga în Ucraina”, cum a specificat Vladimir Putin: 

„Serviciile secrete [din Belarus și Rusia – n. red.] cooperează activ de vineri. Șeful Comitetului pentru Securitatea Statului [Belorus – n. red.] este în contact direct cu omologul său rus. De fapt, sarcina principală aseară a fost aceea de a împiedica teroriștii să treacă granița noastră comună. Această sarcină a fost îndeplinită. Au fost impuse masuri de maxima securitate”.

(Sursa: Ukrainska Pravda)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.