Rusia genocidară și spolierea României


Rusia genocidară și spolierea României

Puterea de la Moscova de astăzi este un amestec de kaghebism, mental represiv comunist pe de-o parte și reflexele lumii mafiote pe de cealaltă parte. Șovinismul rusesc, imperialismul sovietic și violența gang-urilor de la periferia Petersburgului se amestecă într-un cocktail letal care se prezintă a fi cea mai mare amenințare la adresa umanității din ultimele, deloc puține, decenii. 

După cel de-Al Doilea Război Mondial, în contextul ocupației militare sovietice, Rusia a orchestrat un jaf uriaș la adresa României. Despăgubirile României către URSS fuseseră stabilite prin Tratatul de Pace de la Paris din 1947 la 300 milioane de dolari, însă cea mai sistematică acțiune de spoliere a fost cea dirijată de guvernul sovietic prin așa zisele "societăți mixte", cunoscute drept "sovrom", prin care suma totală obținută de ruși între 1945 și 1956 a crescut de la 300 de milioane dolari la peste peste 2 miliarde dolari, echivalentul a aproximativ 30 de miliarde de dolari la paritatea din zilele noastre.

"Românii nu sunt o națiune", afirmă un personaj josnic deținând drept singură preocupare cea de a fi prima slugă a celui mai mare criminal din sec. XXI, dictatorul Putin. Declarația este atât de ofensatoare încât nu face decât să confirme faptul că Rusia a reintrat în cea mai deliranta dinamică stalinistă. 

Ce este cel mai trist este că, nu de puține ori, oameni trăitori în țări în care teroarea nu este la ea acasă precum în Rusia, s-au arătat fascinați de acest pumn al Moscovei gata de a fi repezit înspre toate zările precum buzduganele barbarilor de altădată. 

Revenind asupra discuției care a generat invectivele oficiale ale Rusiei de la cel mai înalt nivel, cea cu privire la Rezoluția Parlamentului European cu privire la tezaurul românesc furat de Rusia sovietică, trebuie să spunem cateva lucruri importante, pe lângă cele cunoscute de toată lumea care a urmărit acest caz școală de încălcare a oricăror norme și de evident rapt conform reglementărilor existente în dreptul Internațional. 

Dezastrul reprezentat de tâlhăria aceasta denumită "sovrom" a marcat pentru zeci de ani economia românească și a generat câteva efecte teribile: sărăcirea cronică a populației, îngreunarea reconstrucției României după cel de-Al Doilea Război Mondial, deturnarea resurselor naturale ale țării în direcția sovietică, preluarea de către ruși a unor zăcăminte minerale rare ori cu caracter strategic și lipsirea industriei românești de materii prime de maximă importanță, fapt care a produs un handicap istoric de dezvoltare economică. 

Așa a arătat "tovărășia comunistă" pe care Rusia a oferit-o în locul retrocedării tezaurului confiscat ilegal după revoluția bolșevică! Și așa ar arăta oricând orice model apropiat de ceea ce servește astăzi lumii întregi Rusia: înșelăciune, minciună dusă la paroxism, șantaj, regim de forță brută și terorism de stat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.