Interviul lui Galben cu Platon, o ”spălare de cadavru”


Interviul lui Galben cu Platon, o ”spălare de cadavru”

În jargon profesional, un interviu cu un notoriu interlop fugar, deja condamnat, cu infracțiunile probate de Justiție, se numește “spălare de cadavru”. Asta, desigur, doar în cazul excepțional în care jurnalistul nu reușește să îl determine pe interlocutor să își mărturisească propria ticăloșie, dar nu să servească drept trompetă a banditului care vrea să se disculpe în fața pulimii pentru a-și continua crimele. Nu a reușit el Carlson Tucker, dar asta nu înseamnă că nu poate încerca (neica) nimeni.

Sunt trei variante în care un cioclu de presă, un necrofil profesional, acceptă o asemenea provocare, cu riscurile de imagine corespunzătoare:

A. Pentru bani murdari;

B. Pentru că este prost cu spume;

C. A+B;

Restul, cu libertatea de exprimare, cu “audiatur et altera pars”, sunt povești cu zmei, din categoria borcanelor cu spermă cărate de Natașa în poală pentru inseminare artificială. 

Punct.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.