Călăul democrației pozează în victimă: Kremlinul a emis un comunicat în care se plânge că SUA vor interfera cu alegerile prezidențiale din 15-17 martie


Călăul democrației pozează în victimă: Kremlinul a emis un comunicat în care se plânge că SUA vor interfera cu alegerile prezidențiale din 15-17 martie

În timp ce Kremlinul încearcă să influențeze toate scrutinele electorale din țările lumii libere, inclusiv pentru a avantaja accederea la putere a unor formațiuni politice care se opun sprijinirii Ucrainei, o structură de-a sa și anume Serviciul moscovit de Informații Externe (SVR) pretinde acum, pe parcursul unui comunicat, că Statele Unite intenționează să se amestece în viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia, influențând electoratul să nu se prezinte într-o proporție semnificativă la vot. 

Pretinsa reducere a prezenței la vot la alegerile prezidențiale din 15-17 martie s-ar realiza prin implicarea organizațiilor non-guvernamentale americane care au primit această sarcină de la administrația președintelui american Joe Biden. Washingtonul ar intenționa să implice și specialiști IT de top, care să efectueze atacuri cibernetice asupra sistemului de vot electronic, ceea ce "va face imposibilă numărarea voturilor unei proporții semnificative a alegătorilor ruși", conform comunicatului SVR preluat de presa de stat rusă.

"Ideea este simplă din perspectiva americană. Conform calculelor Washingtonului, reducerea prezenței rezultată va oferi Occidentului un motiv să pună la îndoială rezultatele alegerilor", se spune în continuare în comunicat, adăugându-se că strategii politici americani "par a fi expuși riscului de a calcula din nou greșit".

Alegerile prezidențiale din Rusia, de anul acesta, se vor desfășura pentru prima oară timp de trei zile, iar președintele în exercițiu Vladimir Putin se așteaptă să câștige cu o majoritate covârșitoare un al cincilea mandat în funcție. Până la acest moment nu a existat nicio reacție a Washingtonului la elucubrațiile SVR. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.