EXCLUSIV. Biserica FSB-istă Rusă și genocidul. Cazul preotului-mercenar Nikolai Kravchenko, criminal cunoscut drept ”Ciuccea-lunetistul”, care se laudă că îi place să UCIDĂ. Bărbosul a participat la 3 războaie ale Rusiei. Recent, Podul.ro l-a identificat în Severodonețkul ocupat


EXCLUSIV. Biserica FSB-istă Rusă și genocidul. Cazul preotului-mercenar Nikolai Kravchenko, criminal cunoscut drept ”Ciuccea-lunetistul”, care se laudă că îi place să UCIDĂ.  Bărbosul a participat la 3 războaie ale Rusiei. Recent, Podul.ro l-a identificat în Severodonețkul ocupat

În Rusia, crima și genocidul de stat merg mână-n mână cu Biserica Teroristă Rusă (pe care rușii o numesc, ilegitim, ,,ortodoxă”). Asta în timp ce Kremlinul poartă, de peste doi ani, un război genocidar și de ocupație în Ucraina vecină, bombardând blocuri de locuit, ucigând civili și răzând de pe fața pământului orașe, comune și sate întregi.

Nici bisericile ortodoxe și alte lăcașuri de cult ucrainene nu au făcut excepție de la bombardamentele sălbatice ale criminalilor de război de la Moscova. În tot acest timp, Biserica FSB-istă Rusă a fost trup și suflet alături de hoardele invadatoare, ”sfințind” și ”binecuvântând” toate armele de distrugere în masă pe care Kremlinul le are în dotare. Bărboșilor putleriști și FSB-iști nici că le pasă de ucrainenii morți (printre care mulți copii, bătrâni și femei), răniți sau dispăruți sub focul acestor arme, deși au nesimțirea monstruoasă de a-i numi ,,frați slavi”, ,,frați de sânge, de religie” și alte asemenea minciuni de o perfidie strigătoare la cer.  

Mai mult, clerul Bisericii Teroriste a Rusiei nu numai că este alături de armata putinistă, dar chiar o susține nemijlocit. Unii cu rugăciuni, donații și ,,discuții creștinești” în spatele liniei frontului, în teritoriile ucrainene ocupate, iar alții – precum criminalul Nikolai Kravchenko –, cu arma în mână.

Dezvăluind identitățile criminalilor de război ruși din orașul ucrainean Severodonețk, Podul.ro a reușit să-l identifice și pe acest popă kremlinopat – Kravchenko –, aflându-se, alături de alți ocupanți muscali, pe unul dintre fronturile ucrainene, îmbrăcat, desigur, mai neobișnuit decât ceilalți orci, fiindcă, vezi Doamne, el e preot, e reprezentant al Bisericii FSB-iste Ruse, cleric la Voskresensky a Sfintei Treimi Sergius Lavra (detalii AICI).

În urmă unei documentări aplicate, am aflat că individul a mai participat, în tinerețe, și la alte războaie de agresiune ale Rusiei, ceea ce înseamnă că se laudă cu un palmares impresionant de crime. După o vreme, acest mercenar de cursă lungă cică s-a ”pocăit”, devenind popă, deși îl vedem acum participând din nou, direct sau indirect, la un alt război genocidar al Rusiei.  

Propagandiștii de la pravoslavie.fm, care l-au intervievat pe Kravchenko, l-au prezentat cu surle și trâmbițe, explicând că, înainte de a îmbrăca haina preoției, a fost un ,,mare și vigilent apărător al patriei” (fără a specifica că acest așa-zis ”apărător” a ,,apărat” Rusia în afara granițelor Rusiei, cotropind alte popoare) – detalii AICI

Kravchenko a făcut parte din trupele aeropurtate, numite și "infanteria înaripată". A participat la operațiunile de luptă din Caucazul de Nord (Cecenia), numărându-se printre criminalii care i-au ucis pe civilii și militarii ceceni ce doreau să devină independenți față de Rusia. 

De asemenea, Kravchenko a luptat și în războaiele Rusiei din Abhazia (Georgia) și Afghanistan. 

În prezent, deși încărunțit de-a binelea și plin de bășini ”spirituale”, Kravchenko s-a întors din nou la vechea sa pasiune ,,ruso-creștinească” – războiul de ocupație –, deși, statutul pe care îl are ar trebui să-i interzică și doar să se gândească la așa ceva. Astfel, războiul din Ucraina devine cel de-al treilea război al Rusiei imperiale la care Kravchenko ia parte, direct sau indirect.

Iată ce amintiri ,,creștinești” are Kravchenko despre războiul de agresiune al URSS în Afghanistan, care a fost prima lui experiență militară de luptă: ,,Am avut atunci, la un moment dat, o izbucnire nervoasă. Am plâns. A fost prima mea luptă. Mă măcina gândul că deja trebuia să mă pregătesc să mor și deci, speram că poate voi reuși să ucid și eu pe cineva, așa ca pentru ultima oară, dar nimic din toate astea nu s-au întâmplat, căci am scăpat viu”.

La întrebarea propagandiștilor de la pravmir.ru dacă poate răspunde sincer la întrebarea de ce a luptat în Afghanistan, Kravchenko a răspuns: ,,Puneți această întrebare oamenilor care au fost acolo. 90% dintre ei vor răspunde: ‹Pentru acești băieți!›. Pentru că țara ta, oamenii tăi, zona ta de responsabilitate în război sunt acele elemente care îți sunt apropiate, camarazii tăi de luptă, în primul rând și în primul rând. Ești gata, în momentele alea, să te sacrifici pentru viața lor” – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.