Anna Neplii, relatare din infernul pe care forțele ruse l-au creat inclusiv în regiunea Odesa: "Vă rog să porniți sunetul acestui video! Astfel decurg nopțile aici. Subiectul războiului din Ucraina nu mai este nou în mass-media străină și, din păcate, trece în plan secund. Dar războiul continuă, iar rusia devine din ce în ce mai crudă!"


Anna Neplii, relatare din infernul pe care forțele ruse l-au creat inclusiv în regiunea Odesa: "Vă rog să porniți sunetul acestui video! Astfel decurg nopțile aici. Subiectul războiului din Ucraina nu mai este nou în mass-media străină și, din păcate, trece în plan secund. Dar războiul continuă, iar rusia devine din ce în ce mai crudă!"

Într-o postare publicată pe Instagram, jurnalista ucraineană Anna Neplii atrage atenția că în pofida faptului că războiul din Ucraina a devenit un subiect secundar pentru multe instituții media din întreaga lume, hoardele ruse continuă să comită atrocități zi de zi, respectiv noapte de noapte. În acest sens, Anna Neplii a înregistrat în plină noapte un video, pe care l-a publicat astăzi pe social media, în care pot fi auzite atacurile în rafală desfășurate de trupele ruse asupra regiunii Odesa pe parcursul ultimelor zile. 

"Vă rog să porniți sunetul video-ului atașat. În acest mod decurg nopțile în Odesa, unde m-am întors pentru o vreme la părinții mei. În ultimele două săptămâni în care am fost aici, rusia a bombardat orașul și regiunea aproape în fiecare noapte. În general, au loc atacuri aproape de fiecare dată când vin acasă. Dar postarea va fi despre această perioadă în care am stat aici mai mult decât de obicei, iar astfel vă pot spune cu certitudine despre frecvența atacurilor. 



Majoritatea atacurilor sunt efectuate cu drone kamikaze iraniene, dar uneori la aceste atacuri se adaugă rachete supersonice și balistice. Iar dacă sistemul de apărare aeriană doboară rachete de croazieră, pe restul, din păcate, nu reușește. Adică, în acea situație, 100% se va produce o lovitură. 

În privința dronelor, din păcate, nu este posibilă întotdeauna doborârea lor. Iar astfel își ating țintele. Care sunt obiectivele rușilor? Clădiri civile înalte. Recent, o astfel de lovitură efectuată cu o dronă a luat 12 vieți, și, chiar mai recent, un atac cu rachetă a luat 5 vieți. Pot continua cu astfel de date pentru multă vreme, dar ceea ce vreau să adaug este o mică poveste. Prin cunoștințe, mama a aflat povestea unui băiat de 18 ani care trebuia să petreacă noaptea acasă în respectiva noapte tragică, dar iubita lui l-a convins să plece din oraș. Ulterior, peste noapte, a pierdut întreaga familie - mama, tata, două surori și un frate.

dmitry medvedev (fostul președinte al rusiei) a declarat recent, încă o dată, că Odesa și Dnipro sunt orașe rusești. Da, și de aceea rusia terorizează civilii aproape în fiecare noapte.

Și v-am zis aici doar despre Odesa, regiune situată departe de prima linie. Prin urmare, probabil că nu mai e necesar să vă zic ceea ce se întâmplă în sute de alte orașe care sunt situate mai aproape de linia frontului...

Rachete balistice, de croazieră, supersonice, bombe aeriene dirijate, artilerie, mortare, drone de atac etc. lovesc în fiecare zi orașele și satele Ucrainei. Subiectul războiului din Ucraina nu mai este nou în mass-media străină și, din păcate, trece în plan secund. Dar războiul continuă, iar rusia devine din ce în ce mai crudă", relatează Anna Neplii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.