Ideologul terorismului moscovit, Aleksandr Dughin, a fost scos de la naftalină pentru a acuza Occidentul că urmează să provoace un război nuclear dacă va continua înarmarea Ucrainei. Elucubrațiile debitate de unul dintre ideologii oficiali ai regimului genocidar de la Kremlin


Ideologul terorismului moscovit, Aleksandr Dughin, a fost scos de la naftalină pentru a acuza Occidentul că urmează să provoace un război nuclear dacă va continua înarmarea Ucrainei. Elucubrațiile debitate de unul dintre ideologii oficiali ai regimului genocidar de la Kremlin

Alexandr Dughin, cunoscutul ideolog al genocidarei ideologii imperiale ruse, a declarat că "singurele soluții" pentru încheierea războiului sunt predarea teritoriilor ucrainene din Est și oprirea furnizării de arme către Ucraina.

Vorbind pentru publicația Al Arabiya, Dughin a numit războiul din Ucraina drept "război civil" și a cerut Kyvului să adopte "neutralitatea", căci, în caz contrar "Ucraina va înceta să mai existe". 

Războiul acesta nu ar fi, spune Dughin, un război al lumii occidentale împotriva Rusiei, cum a spus deseori propaganda rusă, ci unul al globaliștilor împotriva conservatorilor, care ar fi reprezentați de Putin în opinia ideologului.

Ideologul rus a acuzat, în mod previzibil, "politicienii iresponsabili occidentali" pentru nivelurile ridicate de amenințării cu un război nuclear cu care s-ar confrunta Occidentul și Rusia, război care, spune el "nu a fost niciodată mai aproape ca acum".

"Ideologia dominantă în Occident, și anume globalizarea și liberalismul, nu acceptă opinii opuse", iar asta ar face ca țările occidentale și Rusia să fie împinse către coliziune, potrivit ideologului rus.

Una din marile îngrijorări ale Rusiei ar consta în anunțata furnizare de avioane de luptă F16 din Occident pentru forțele ucrainene, conform celor spuse de Dughin.

"Dacă elitele occidentale, care adoptă o ideologie a liberalismului și globalizării, se alătură sistemului unipolarității și se țin de acest principiu fără a lua în considerare noile variabile, vor întreprinde acțiuni provocatoare, cum ar fi oferirea Ucrainei de avioane de luptă F-16, în ciuda lipsei de piste pentru acest tip de avioane de acolo", a menționat Dughin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov avertizase inițial în iunie 2023 cu privire la o escaladare a războiului dacă ar fi furnizate Kyivului avioanele F16, deoarece acestea ar fi capabile să lanseze arme nucleare. 

"Avertismentul lui Lavrov a avut în vedere faptul că nu știm sigur dacă aceste avioane de luptă F-16 poartă focoase nucleare care ar putea fi lansate împotriva Rusiei. Acest lucru poate determina Rusia, în anumite cazuri, să folosească arme nucleare strategice – și nu arme tactice – fie în Polonia, fie în Ucraina și se poate extinde pentru a include Londra, New York și Berlin", a mai zis Dughin.

Trebuie menționat ca opiniile lui Dughin privind Ucraina și ucrainenii au fost făcute publice cel mai clar în 2014, atunci când Rusia a invadat Crimeea. Acesta s-a adresat adepților săi spunând: "Cred că ar trebui să omorâm, să omorâm, să omorâm (ucrainenii - n.red). Nu poate exista nicio altă discuție". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.