După crimele de la metrou din ultima perioadă, guvernatoarea statului New York ia noi măsuri. Cu câți agenți vor fi suplimentate forțele de ordine pentru a fi sporită siguranța călătorilor și a lucrătorilor din rețeaua de transport subteran


  • ACP
  • Mar 7, 2024 22:30
  • 607
După crimele de la metrou din ultima perioadă, guvernatoarea statului New York ia noi măsuri. Cu câți agenți vor fi suplimentate forțele de ordine pentru a fi sporită siguranța călătorilor și a lucrătorilor din rețeaua de transport subteran

În încercarea de a lupta cu criminalitatea violentă din metroul din New York, guvernatoarea statului, democrata Kathy Hochul, a aprobat trimiterea unui număr suplimentar de 1000 de agenți în sistemul de transport subteran al orașului. Dintre aceștia, 750 sunt membri ai Gărzii Naționale, iar 250 personal din poliția de tranzit de stat și Autoritatea Metropolitană de Transport.

În urmă cu două luni, un bărbat a fost împușcat mortal într-un tren din Brooklyn, după ce a intervenit într-o dispută ce a plecat de la muzica redată tare de un navetist, iar un alt bărbat a fost ucis cu focuri de armă în trenul Bronx 4 pe 12 februarie, atunci când o ceartă între două grupuri de adolescenți a devenit violentă. Un alt bărbat a fost ucis într-o dispută cu alți pasageri dintr-un tren din Bronx, în dimineața zilei de 23 februarie.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni un conductor de metrou a fost atacat de un pasager care nu a avut de suferit nicio consecință pentru fapta sa, dar episodul i-a determinat pe mai mulți lucrători de la metrou să facă grevă în semn de protest față de riscul pe care îl prezintă munca lor.

Acum, Hochul intenționează să modifice legislația pentru a permite instanțelor să interzică celor condamnați pentru infracțiuni violente să folosească sistemul de transport public și va crește personalul echipelor de psihiatrie care lucrează în metrou, pentru a-i elimina din sistem pe cei care suferă de probleme de sănătate mintală și a-i duce în centre specializate chiar și împotriva voinței lor. Deși nu e deloc clar cât de legal este acest lucru, agenții vor efectua verificări aleatorii ale bagajelor pasagerilor, iar în prezent sunt în curs de desfășurare planuri pentru a se instala mai multe camere de securitate, a mai spus Kathy Hochul.

Creșterea numărului agenților vine după, ce, în februarie, Departamentul de Poliție din New York a introdus 1.000 de agenți de poliție pe zi în sistemul de metrou din New York, ceea ce a dus la o scădere cu 15,4% a criminalității comparativ cu aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor oficiale.

Și primarul Eric Adams adoptase o serie de măsuri pentru a asigura siguranța în rețeaua de transport subteran, care servește și ca adăpost pentru mulți oameni ai străzii. După o serie de evenimente tragice care au implicat persoane fără adăpost cu probleme mentale grave - o realitate dramatică pe străzile din New York - au fost înființate la ordinul primăriei patrule comune poliție-servicii sociale pentru a se ocupa de cele mai grave cazuri și un robot prietenos pentru a patrula stația din Times Square. Numai că robotul autonom Knightscope K5 a fost retras din circulație în urmă cu o lună, după ce s-a constatat că nu poate urca și coborî scările. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.