Donald Trump își reconfirmă susținerea totală pentru Israel: ”Trebuie terminată problema!”. În același timp, Joe Biden e criticat dur, chiar de electoratul democrat, pentru sprijinul acordat Israelului, pe măsură ce numărul morților din Gaza crește, profilându-se spectrul foametei


Donald  Trump își reconfirmă susținerea totală pentru Israel: ”Trebuie terminată problema!”. În același timp, Joe Biden e criticat dur, chiar de electoratul democrat, pentru sprijinul acordat Israelului, pe măsură ce numărul morților din Gaza crește, profilându-se spectrul foametei

Întrebat dacă se află „în tabăra Israelului”, în timpul unui interviu acordat pentru Fox News, fostul președinte și actual candidat republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, și-a confirmat deschis susținerea pentru Israel. 

El a afirmat și faptul că „trebuie terminată problema” când a fost întrebat apoi dacă este „la curent” cu modul în care Israelul își execută ofensiva în Gaza. 

În tot acest timp, președintele Joe Biden a fost supus criticilor din ce în ce mai mari atât la nivel internațional, cât și din partea propriei sale baze democrate pentru sprijinul pe care l-a oferit Israelului, pe măsură ce numărul morților în Gaza crește și spectrul foametei se profilează în teritoriile vizate de ofensiva armatei israeliene. 

Mișcările de protest pro-palestiniene din Statele Unite au cerut alegătorilor să-l pedepsească pe Biden la urne pentru sprijinul său acordat Israelului, în timp ce administrația Biden face gesturi timide în a încerca să convingă Israelul să menajeze mai mult populația civilă sau chiar să renunțe la ofensiva armată de mare anvergură. 

De exemplu, vicepreședinta Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă cu privire la condițiile umanitare din Gaza” în timpul discuțiilor de luni, de la Washington, cu reprezentantul Cabinetului de război israelian – Benny Gantz. 

Războiul declanșat de incursiunile teroriștilor Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului s-a soldat cu aproximativ 1160 de morți și aproximativ 3400 răniți, majoritatea civili, potrivit datelor prezentate de AFP, bazate pe cifre oficiale israeliene. 

De asemenea, ofensiva Hamas a dus și la capturarea unui număr de 240 de ostatici din Israel. Ofensiva de răspuns a Israelului în Fâșia Gaza a dus la moartea a peste 30.000 de persoane, printre care se află și femei și copii potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. 

(Sursa: Fox News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.