Nu dați NATO pe mâna unui trădător: cum și-a vândut alegătorii români, așa va vinde Iohannis și alianța


Nu dați NATO pe mâna unui trădător: cum și-a vândut alegătorii români, așa va vinde Iohannis și alianța

Sunt un om care-și iubește țara din care a fost alungat de regimul Ceaușescu. Evit să mă definesc public drept „patriot” și să fac paradă cu acest cuvânt, fiindcă prea mulți impostori, „patrioți”, care miros a vodcă rusească, l-au confiscat. Din această perspectivă vă spun că m-aș bucura enorm ca un român să ocupe poziția de secretar general al NATO, cea mai înaltă funcție din alianța nord-atlantică.

Dar nu e vorba doar de această mândrie națională. Poporul român înțelege Rusia. O înțelege mai bine ca un occidental. De exemplu, în 1877, armata română a salvat oștirea rusească, care lua bătaie de la turci. Și cum ne-au mulțumit? Nu mai doreau să plece de aici, au negociat peste capul nostru un tratat de pace care ne înjosea și ne-au furat o bucată din teritoriu. Este doar un exemplu, putem continua cu ceea ce au făcut în 1917, în 1941 sau în 1945, când au impus regimul criminal comunist. Pe scurt, noi știm ce înseamnă Rusia, ce pericol reprezintă. Putin este doar un nume, în spatele său se află o mentalitate, mentalitatea lui Ivan cel Groaznic și al lui Stalin.

Dar să fim clari: Iohannis NU reprezintă România. Iohannis este o rușine pentru țara sa. El se reprezintă doar pe el, atât. Și-a vândut alegătorii Ciumei Roșii, pentru un pumn de excursii de lux. Va rămâne mereu un vânzător cinic. 

Iohannis în fruntea NATO reprezintă un pericol pentru întreaga alianță și mai ales pentru flancul de est. Doar Rusia se va bucura de o astfel de numire. Dacă, prin absurd, leneșul de la Cotroceni ar ajunge șeful NATO, va avea două obiective: să-și asigure un maximum de confort/să facă turism cu soția și să-și negocieze acest post pentru cât mai mulți ani. Va fi nevoie de el în Estonia, dar va decide că preferă o vizită la o „bază” din Florida. Se va duce în Norvegia: dar doar în sezonul de schi! 

Politic, va fi sluga celor care îi pot asigura confortul și supraviețuirea. Și, dacă Kremlinul îl va ajuta, discret, nu va refuza. Poate îmi veți spune că exagerez, dar experiența României arată că acesta e omul: a primit voturile celor care ani întregi s-au bătut cu Ciuma Roșie, iar în 2020 i-a trădat și a readus PSD la guvernare. 

Va trăda Iohannis din nou? Da. Toți analiștii occidentali știu acest pattern: cine a trădat odată, o va face din nou, dacă are ocazia. 

Mă întorc la ceea ce scriam la început: România merită conducerea politică a NATO, fiindcă cetățenii ei au o mult mai bună înțelegere a amenințării rusești. Un secretar general al NATO de naționalitate română ar fi un câștig pentru securitatea întregului spațiu occidental, democratic. Dar Iohannis nu reprezintă România, este un trădător și un pericol public. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.