Revoltat de mandatul primăriței Clotilde Armand, Mircea Andrei și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 1 din partea partidului Alternativa Dreaptă: "Totul este blocat! Investitorii pleacă și se îndreaptă către alte zone / Știți de ce nu sunt câini vagabonzi în S1? I-au mâncat șobolanii". Candidatura, susținută de Cristian Diaconescu


Revoltat de mandatul primăriței Clotilde Armand, Mircea Andrei și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 1 din partea partidului Alternativa Dreaptă: "Totul este blocat! Investitorii pleacă și se îndreaptă către alte zone / Știți de ce nu sunt câini vagabonzi în S1? I-au mâncat șobolanii". Candidatura, susținută de Cristian Diaconescu

Fostul senator PDL Andrei Florin-Mircea și-a lansat sâmbătă, 17 februarie, candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 1 din partea partidului Alternativa Dreaptă. Candidatura lui Mircea Andrei este susținută în prezent și de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, respectiv de un segment din Partidul Mișcarea Populară. 

Pe parcursul evenimentului de lansare, Mircea Andrei a susținut un discurs în care a taxat aspru mandatul primăriței USR a Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamând, printre altele, că aceasta a pus bețe în roate investitorilor și industriei HoReCa: "Dezvoltatorii imobiliari sunt disperați. Totul este blocat! (...) În ultima perioadă asistăm la un asalt al doamnei primar asupra proprietarilor de localuri. Vrea să-i dărâme. Bineînțeles că există un pic de deranj atunci când este muzica dată tare, dar trebuie să găsești soluții, nu să distrugi unitățile HoReCa, pentru că distrugi propriu-zis inima sectorului".

De asemenea, candidatul AD a scos în relief problema salubrizării deficitare a Sectorului 1, făcând și o glumă sugestivă pe subiect: "Am ajuns ca sector obiectul unor glume. Știți de ce nu sunt câini vagabonzi în Sectorul 1? I-au mâncat șobolanii".

Nu în cele din urmă, Mircea Andrei a precizat că, în cazul în care va fi ales în funcția de primar, își va axa mandatul pe maximizarea atuurilor turistice ale Sectorului 1, subliniind în acest sens câștigurile economice pe care le vor resimți toți cetățenii. 

Redăm principalele declarații: 

- Am decis să candidez dintr-un profund sentiment de revoltă față de ceea ce se întâmplă în Sectorul 1. Sectorul 1 este într-o situație, cumva, de remarcat din punctul de vedere al negativității faptelor. A fost un sector cu o civilizație foarte sus ca medie. Este sectorul care are principalele obiective culturale din această țară. Aici avem cele mai frumoase instituții, locuri de cultură. Avem o populație cu o educație mult peste medie în acest sector. Iar în anul 2020 foarte mulți dintre noi am fost puși în fața unei situații, de a vota între 2 oameni, un candidat al PSD și o candidată (...) despre care noi toți am spus că este franțuzoaică și că e un om civilizat și că a văzut lucruri frumoase în lume, la Paris, și le va aplica și la noi. Însă, mai jos decât nivelul la care este Consiliul Local al Sectorului 1 în prezent, nu cred că a fost nici în perioada proletcultistă a anilor 56. 

- Nu a indus decât ceartă, scandal, respectiv o natură conflictuală care a generat conflicte în interiorul Consiliului Local (este vorba despre Clotilde Armand - n.red.). (...) S-a ajuns la un târg, la un talcioc... Am fost la o ședință a consiliul local în urmă cu 2 săptămâni și m-am îngrozit. Talciocul arată mai bine decât Consiliul Local al Sectorului 1. (...) În acești 4 ani, inima Sectorului 1 s-a oprit. Un loc, o țară, un județ, un sector are câteva repere, care de multe ori sunt tipice, sunt caracteristice unei zone. Sectorul 1 are caracteristic dezvoltarea imobiliară. Doamna primar a blocat PUG-uri. În Sectorul 1 nu se mai construiește nimic, nu se mai poate construi, nu se mai emit autorizații de construcție, investitorii pleacă și se îndreaptă către alte zone, către Ilfov, către alte sectoare și, de ce nu, către vest, către Transilvania. Investiția pleacă din sector și de multe ori omul pleacă și nu mai vine înapoi. Nu mai vine, pentru că s-a stabilizat într-un loc și, de acolo, de la un lucru început urmează al doilea și al treilea, iar astfel nu se mai întoarce. Dezvoltatorii imobiliari sunt disperați. (...) Totul este blocat. 

- Un alt reper al Sectorului 1 este industria HoReCa. Ai salba de lacuri, parcurile, ai centrele urbane, centrele arhitecturale foarte dezvoltate, în față la Palatul Regal, Piața Amzei, Herastrăul, Cișmigiul. Toate sunt acum la pământ. Toate parcurile sunt distruse, iar în ultima perioadă asistăm la un asalt al doamnei primar asupra proprietarilor de localuri. Vrea să-i dărâme. Bineînțeles că există un pic de deranj atunci când este muzica dată tare, dar trebuie să găsești soluții, nu să distrugi unitățile HoReCa, pentru că distrugi propriu-zis inima sectorului. Inima sectorului aproape a încetat să bată astăzi. Oamenii sunt disperați. Am vorbit cu mii de oameni în ultimele luni. Sunt disperați să-i spunem "La revedere, doamnă Clotilde Armand!".

- Toată lumea întreabă "Tu ce ai să faci?". Și este normal să întrebe. E dreptul lui. Și e obligația ta să răspunzi. Numai simpla întoarcere la normalitate a Sectorului 1 este o mare performanță la cât de jos suntem în momentul acesta. (...) 

- Eu îmi aduc aminte că atunci când a început acest mandat, prima problemă care a izbucnit în sector a fost cea a gunoaielor. Apoi, timp de un an de zile, am avut șobolani în tot sectorul. În 38 de ani în București, n-am văzut niciodată șobolani, nici pe vremea lui Ceaușescu. I-am văzut însă în urmă cu 2 ani de zile. Erau străzile pline de ei. Am ajuns ca sector obiectul unor glume. Știți de ce nu sunt câini vagabonzi în Sectorul 1? I-au mâncat șobolanii. La prima aparență, da, e o glumă bună. Dar noi cei care suntem în această situație nu prea suntem mândri de ceea ce se întâmplă. Și eu consider că acestor oameni grozavi pe care îi avem în sector trebuie să le redăm nivelul de civilizație, nivelul de viață pe care îl merită, pe care îl susțin cu banii lor în bugetul local. 

- Și trebuie să întoarcem Sectorul 1 la mândria pe care a avut-o din totdeauna, să nu mai fim ultimul sector al Bucureștiului. Proiectul nostru de sector este "eleganță și turism în Sectorul 1". Va fi proiectul principal. Către HoReCa și dezvoltatorii imobiliari ne vom îndrepta cel mai mult atenția pentru a dezvolta sectorul. Aceste două zone pot ridica bugetul sectorului, pentru a elimina excluziunea socială din unele dintre cartiere. Din păcate și cu totul paradoxal, la cel mai mare buget al unui consiliu local din această țară, noi mai avem zone sărace în Sectorul 1 și chiar străzi neasfaltate. Vreo 45. Inacceptabil! Absolut inacceptabil în condițiile în care, spre exemplu, în exercițiul bugetar 2023 primăria a încheiat cu câteva sute de milioane de euro în cont necheltuiți. Este de neacceptat așa ceva! 

- Fiecare garnitură care vine într-un consiliu local sau la conducerea unei instituții încearcă să schimbe oamenii vechi, pentru că sunt ai cuiva. Le transmit un semnal, că nu va pleca nimeni dintre cei care sunt specialiști în Primăria Sectorului 1. Îi rog s-o mai rabde un pic. Toți specialiștii, indiferent cine i-a pus acolo, acolo rămân! Vom termina acest jihad al vânătorii oamenilor care, vezi Doamne, erau de altă culoare politică. Politica românească trebuie să se întoarcă la normalitate. Și, dacă noi vom putea oferi un exemplu bun la Sectorul 1, va fi un exemplu pe care îl vor vedea și alții.

Vedeți video de la minutul 40: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.