EXCLUSIV Galerie FOTO. Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali de război ruși care ocupă orașul ucrainean Severodonețk, dar și pletora ce băltește în jurul lor: popi FSB-iști care luptă pe front și tâlhari de ”trofee”, deopotrivă cu așa-ziși ”turiști” și ”voluntari” aflați în siajul serviciilor secrete ale Kremlinului. Oroarea ”lumii ruse”


EXCLUSIV Galerie FOTO. Podul.ro dezvăluie identitățile unor criminali de război ruși care ocupă orașul ucrainean Severodonețk, dar și pletora ce băltește în jurul lor: popi FSB-iști care luptă pe front și tâlhari de ”trofee”, deopotrivă cu așa-ziși ”turiști” și ”voluntari” aflați în siajul serviciilor secrete ale Kremlinului. Oroarea ”lumii ruse”

Podul.ro continuă seria dezvăluirilor privind identitățile unor militari ruși care fie se află, fie au fost cu misiuni militare în unele orașe ucrainene, participând la ocuparea acestora, precum și la săvârșirea, cel mai probabil, a diverselor acte de genocid. 

De această dată vom vorbi despre invadatorii ruși staționați în orașul ucrainean Severodonețk, situat pe malul stâng al râului Donețk, în regiunea Lugansk, estul Ucrainei. Așa cum veți remarca, printre aceștia regăsim mercenari PMC Wagner, hoți de (oricât v-ar părea de straniu)… uniforme militare ucrainene, și nu în ultimul rând reprezentanți ai ,,sfintei ortodoxii rusești” – adică lupi în sutane ai patriarhului KGB-ist Kirili, bărbosul satanic care legitimează și propăvăduiește genocidul lui Putin, la fel cum fac și acești lumpeni.  

De asemenea, vom prezenta și identitățile unor ”turiști” ruși veniți să admire dezastrul săvârșit de țara lor pentru a se lăuda prietenilor și urmăritorilor cu genocidul și distrugerile aduse de ,,lumea rusă” în Severodonețk. Printre rușii veniți acolo am identificat și o serie de așa-ziși ”voluntari” (având în vedere că vorbim despre ruși, e mai mult decât sigur că aceștia sunt în legătură cu serviciile secrete ale Kremlinului). 

@mixa.kalashnikov (pe Instagram) e unul dintre ”voluntarii” care vin în Severodonețk cu provizii și ajutoare pentru ocupanți. Vara trecută, ,,Kalashnikov” a rămas o perioadă în orașul distrus, postând câteva imagini de la fața locului. După cum puteți vedea, individul, plin de sine, se arată tare mândru de apocalipsa adusă de semenii lui orci pe care îi ajută și-i susține cu tot ce poate.  

@alisha_kuznetsovaa (pe Instagram) e una dintre așa-zisele turiste de meserie. Potrivit documentării noastre, Alisha și-a făcut apariția în mai multe zone ucrainene ocupate. Cel mai probabil, ”turismul” fără de oprire a acestei individe se rezumă, în fapt, la îndeplinirea unor misiuni dictate de serviciile secrete ale Kremlinului.

Alisha are peste 200.000 de urmăritori pe Instagram. Specific sorcovelor rusești, ea postează frecvent imagini în ipostaze senzuale. De altfel, nu se sfiește să-și arate bucile atunci când vizitează locații de pe front sau orașe ucrainene ocupate de ruși, precum Artemovsk sau Severodonețk. Cel mai probabil, le ridică moralul soldaților ruși.  

Până una-alta, Alisha se prezintă drept bloggeriță, ,,psiholog digital” și membră al inexistentului ,,Consiliu al Bloggerilor din cadrul Consiliului Federal”. 

La Severdonoțk a fost și Anastasia Alexandrova (@ianastasia05 pe Instagram), care se consideră ,,corespondent militar”. Pentru neofiți, precizăm că ea e coordonatoarea proiectului rusesc propagandistic #MediaGvardia. De altfel, individa nu se ascunde deloc, spunând despre sine că se află ”în fruntea războiului informațional”. E de domeniul evidenței că numita Alexandrova numai corespondentă de război nu e.  

Fost deputat regional al Consiliului de deputați ai districtului urban Chkalovsk din regiunea Nijni Novgorod, Ilya Sobolev (@ilyasobolevru pe Instagram) a venit în Severodonețk cu alimente și tot felul de alte ajutoare pentru ocupanți. În mod frecvent, Sobolev se duce, în aceleași scopuri, și prin regiunea Luhansk, ocupată de ruși încă din 2014.  Pe pagina sa de Instagram veți găsi mai multe imagini cu acest complice al genocidului cutreierând regiunile ucrainene ocupate. 

Printre criminalii de război ruși care au trecut prin Severdonețk se numără și Ivan Fatenkov (@fatenkov.ivan pe Instagram). Individul nu a postat foarte multe imagini din orașul ucrainean ocupat, însă una dintre ele ne-a atras atenția. Fatenkov a obligat doi copii ucraineni să apară alături de el într-o fotografie. Sperăm că acești copii sunt în siguranță, și se află în afara oricăror pericole. 

Fatenkov postează frecvent clipuri video cu mașini de ultimă generație, toate fără numere de înmatriculare, la bordul cărora gonește prin orașe rusești. De unde are bani pentru așa ceva? Întrebăm în contextul în care e o practică arhicunoscută printre militarii ruși să se întoarcă din Ucraina cu tot soiul de ”trofee” furate. 

Și Grigorii Hludnev (@griffon_93 pe Instagram) a trecut prin Severodonețk. Individul a postat o imagine realizată de pe acoperișul unei clădiri bombardate. 

Ce este curios aici, și în același timp sugestiv – la o postare de-a sa pe Instagram, o urmăritoare i-a scris lui Hludnev că ,,voi sunteți eroii noștri”, la care acesta i-a răspuns: ,,noi putem fi oricine, dar numai nu eroi, însă îți mulțumesc”.

Și Magomedov (@dr_bagaudin_magomedov pe Instagram) s-a aflat în Severodonețk. Individul e medic specializat în chirurgie vasculară, fiind originar din orașul Mahacikala, Republica Autonomă Daghestan. Nu e clar în ce misiune a venit în orașul ucrainean ocupat, poate că a fost adus din rațiuni profesionale. 

În orașul ucrainean ocupat a descins și propagandista Mariana Lysenko (@lysenko_mari_anna pe Instagram). Prezentată drept ”jurnalistă”, individa a realizat reportaje propagandistice mincinoase despre așa-zisa ,,misiune eliberatoare” a invadatorilor. Cum era de așteptat, Lysenko a acuzat Ucraina că s-ar fi ,,autobombardat”. Lipsită de orice compasiune,rusoaica s-a afișat mândră pe Instagram pe fundalul unui bloc de locuit bombardat de ruși. 

Și @lil.kvaz (pe Instagram / nu și-a publicat identitatea reală) a fost la Severodonețk. Deși a avut grijă să-și pună contul de Instagram în regim privat, pentru ,,close friends”, Podul.ro a reușit să identifice o imagine postată de acesta din orașul ocupat. Individul a postat un colaj, arătându-le urmăritorilor săi cât de bine poate trage de fiare într-o sală de sport bombardată de ai săi. 

@opsguard.wav (pe Instagram / nu și-a publicat identitatea reală) a vizitat și el Severodonețkul ocupat. La fel ca Ilya Sobolev, individul se ocupă cu furnizarea de ajutoare pentru invadatorii din zonă.  

@daniil1703 (pe Instagram /nu și-a publicat identitatea reală) este un alt așa-zis ”turist” care s-a tot perindat prin orașele și regiunile ucrainene ocupate de ai lui, inclusiv prin Severodonețk. Într-un gest cât se poate de sfidător față de localnicii ucraineni, ipochimenul, pentru a-și face o poză ,,originală”, s-a pus în mijlocul unei străzi centrale din oraș, afisându-se nu departe de mai multe blocuri civile bombardate de ruși. 

Vladislav Popov (@mrkot3640 pe Instagram) este un individ originar din regiunea ucraineană Luhansk (,,separatizată” și apoi ocupată de ruși). Popov a postat o serie de imagini în care se afișează în uniformă militară rusească, precum și cu drapelul Rusiei genocidare. În cazul său, toate indiciile duc spre faptul că este un colaboraționist și chiar un complice al criminalilor ruși. 

Anton Sagaydak (@antonsagaydak pe Instagram) este un voluntar care vizitează frevent Severodonețkul. De regulă aduce ajutoare din Rostov și Taganrog. Indiscret de fire, Sagaydak a postat și imagini cu unele poziții în care militarii ruși și-au instalat tehnica militară și sisteme anti-rachetă. Publicăm fotografia unei astfel de poziții. 

Și @egor.210800 (pe Instagram / nu și-a afișat identitatea reală) a fost în oraș cu misiuni militare.  Nu a mai postat nimic din luna mai a anului trecut, ceea ce ar putea însemna că a fost ,,denazificat” de trupele ucrainene. Un detaliu interesant despre acest Egor, care caracterizează întreaga armată a Rusiei, este caracterul lui prădalnic. Astfel, individul a postat o imagine pe Instagram îmbrăcat într-o uniformă… ucraineană, ce-i drept, schimbând însemnele ucrainene cu cele rusești. 

Într-un comentariu la postare, o urmăritoare îl întreabă pe Egor dacă nu a putut ,,să găsească o uniformă de-a nostră, rusească”. Egor nu i-a răspuns. 

Pe la Severodonețk a trecut și militarul Vladislav Rudoi (@rudoyyyy pe Instagram). Mult mai discret, acesta nu a postat decât o singură imagine din orașul ocupat, fără alte detalii. 

Și voluntarul Oleg Erymin (@olegpharm pe Instagram) a fost la Severodonețk. Individul, originar din Moscova, s-a deplasat în repetate rânduri în regiunea ucraineană Donbass, ducând ajutoare și provizii ocupanților de acolo. Erymin e un apropiat al mercenarilor separatiști din regiunea georgiană Abhazia, ,,separatizată” și ocupată de Rusia. 

La Severodonețk a fost și Aleksey Chernishov (@ees.chernysh pe Instagram). Individul, un fan înfocat al echipei de fotbal ȚSKA Moscova, finanțată direct de către Ministerul Apărării Federației Ruse, s-a afișat de mai multe ori în regiunea Donețsk. Cu siguranță în siajul serviciilor secrete rusești, Chernishov s-a plimbat prin Severodonețsk într-o așa-zisă coloană, folosind vehicule dotate cu mijloace speciale de avertizare, specifice oficialităților.   

Și militarul Nikita Kapranov (@nikitakapranovrussiabpe Instagram) a trecut prin Severodonețk. Individul a postat mai multe imagini de pe câmpurile de luptă, iar din Severodonețk a postat o singură fotografie, însoțită de următoarea descriere: ,,Dacă lumea este împotriva rușilor, eu voi fi împotriva acestei lumi”. Ok! Și noi sperăm să te ”denazifice” ucrainenii.

Un alt ”turist” care a fost în Severodonețk este @zalipaev_v_a (pe Instagram / nu și-a publicat identitatea reală). Individul și-a scris la profil următorul status: ,,Salutare, eu sunt un ocupant rus”. Acesta s-a tot plimbat prin Severodonețkul năruit, încordându-și mușchii pe fundalul blocurilor de locuit bombardate de ruși. Din informațiile ce transpar de pe contul lui, individul urmează o perioadă de pregătire militară, urmând ca pe viitor să se înroleze în armata genocidară a Rusiei. 

Nikolai (@____kot___0 pe Instagram) a fost sau încă e detașat la Severodonețk cu misiuni militare. Din ce vedem pe contul său, Nikolai a luat parte la ciocnirile de front timp de multe luni. 

Militarul Mihail Opanasenko (@misha_sailor pe Instagram) a luat parte la ocuparea Severodonețkului. Potrivit informațiilor de pe contul său, în trecut acesta a luptat în Bahmut și prin Donbass. Actualmente se află în partea ocupată de ruși a regiunii ucrainene Zaporojie. Opanasenko e originar din orașul Lesozavodsk, regiunea Primorsky Krai. 

Și ”turista” Violetta Sharamaeva (@violan_ta pe Instagram) s-a afișat extrem de mândră în Severodonețkul devastat, postând o imagine pe fundalul unui bloc de locuit bombardat (se pare că toți rușii au această ,,plăcere”). 

Prin Severodonețk a trecut și Denis (@denis.__.063 pe Instagram), un veteran al Forțelor speciale ale Rusiei. De obicei, individul se ocupă cu furnizarea de provizii pentru ocupanții ruși, dar mai și luptă pe front alături de ei atunci când i se solicită acest lucru. 

Rusul @_krassavhuc_ (pe Instagram) tronează pe capota unei mașini incendiate care până nu demult i-a aparținut unei familii ucrainene. Este foarte posibil ca în acea mașină să-și fi pierdut viețile niște civili, însă asta nu-l stânjenește deloc pe ipochimen, care se trage într-o poză cât mai ,,originală” pentru a se lăuda prietenilor și urmăritorilor. 

@stasonic_ (pe Instagram / nu și-a publicat identitatea) este un alt militar rus care trecut prin Severodonețk.  

Cireașa de pe tort e Nikolai Kravchenko, un popă criminl și FSB-ist al Bisericii teroriste a Rusiei. Acest individ ia parte în mod direct la lupte, ucigând și mutilând ucraineni pe mai multe fronturi ale țării invadate. Înainte de a lupta în Ucraina, Kravchenko a mai participat și la alte războaie rusești, inclusiv la cel purtat împotriva Ceceniei. În curând, Podul.ro îi va dedica lui un articol separat criminalului Nikolai Kravchenko. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.