Rareș Bogdan: "Putin se teme de propriul popor, prin urmare i-a stins lumina speranței. Așa interpretez eu asasinarea lui Aleksei Navalnîi în gulagul sovietic"


Rareș Bogdan: "Putin se teme de propriul popor, prin urmare i-a stins lumina speranței. Așa interpretez eu asasinarea lui Aleksei Navalnîi în gulagul sovietic"

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și lider al delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, atrage atenția că opozantul rus Alexei Navalnîi nu a murit pur și simplu din cauza unui cheag de sânge, așa cum susține propaganda kremlinistă, ci este vorba despre "asasinarea în gulagul sovietic a celui mai mare inamic al lui Putin". 

Rareș Bogdan amintește că regimul Putin a încercat să-l asasineze pe opozantul Alexei Navalnîi și cu noviciok, în august 2020, "dar medicii germani l-au salvat în extremis".

În acest sens, eurodeputatul liberal evidențiază faptul că dictatorul rus Vladimir Putin se teme de propriul popor, motiv pentru care recurge la eliminarea adversarilor politici. 

"Vladimir Putin se teme de propriul popor, prin urmare i-a stins lumina speranței. Așa interpretez eu asasinarea lui Aleksei Navalnîi în gulagul sovietic, căci despre asta vorbim, indiferent ce ar spune Politburo. Dacă este cineva care crede că pur și simplu s-a simțit rău și i-a stat inima în timp ce se plimba, e naiv. Asasinii lui Putin au încercat și cu noviciok, dar medicii germani l-au salvat în extremis, în august 2020, pe cel mai mare inamic al lui Putin. Când s-a întors în Rusia, pe care Navalnîi o iubea până la durere, în stradă au fost cele mai mari proteste, dar acestea au fost înăbușite de sistemul represiv, după cum bine știm. S-a predat autorităților, convins că dosarele penale instrumentate de Kremlin sunt doar încercări de intimidare. Cât s-a înșelat!

Omul de care Putin s-a temut cel mai tare, după cum l-a descris The Wall Street Journal, a fost cel mai dur critic al regimului corupt al lui Putin. Laureat al Premiului Saharov pentru libertate de gândire, conferit de Parlamentul European, Navalnîi a făcut dezvăluirile cele mai crâncene pentru dictatorul de la Moscova, și anume că deține un palat pe un domeniu de 7000 de hectare la Marea Neagră, proprietate evaluată la peste un miliard de euro, finanțată de oligarhii ruși. Drum lin printre stele, Aleksei, Dumnezeu să te odihnească și să lumineze poporul rus!", spune Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.