Proiect de lege depus de deputatul Emil Dumitru (PNL): "Românii își vor putea transforma PFA-ul în firmă fără a pierde istoricul societății!". Liberalul precizează că inițiativa va aduce și beneficii de ordin financiar pentru micii antreprenori care au accesat fonduri nerambursabile


Proiect de lege depus de deputatul Emil Dumitru (PNL): "Românii își vor putea transforma PFA-ul în firmă fără a pierde istoricul societății!". Liberalul precizează că inițiativa va aduce și beneficii de ordin financiar pentru micii antreprenori care au accesat fonduri nerambursabile

Deputatul liberal Emil Dumitru a depus în Parlament un proiect de lege care ajută micii antreprenori din România să-și dezvolte și să-și consolideze afacerile. Astfel, persoanele care desfășoară activități economice prin intermediul unor PFA-uri, întreprinderi individuale (II) sau întreprinderi de familie (IF) vor putea să transforme aceste persoane fizice înregistrate fiscal în persoane juridice, adică în SRL-uri, fără a pierde istoricul societății, ceea ce, conform deputatului PNL, va veni la pachet și cu beneficii de ordin financiar pentru micii antreprenori care au accesat fonduri nerambursabile. 

„Aceste entități economice funcționează pe baza unor reguli fiscale similare, sunt înregistrate la Registrul Comerțului, au cod unic de înregistrare și în unele cazuri sunt plătitoare de TVA. În cazul în care doresc să se extindă, acești mici antreprenori sunt obligați de legislația actuală să-și închidă forma de organizare și să deschidă o firmă care însă nu preia istoricul vechii asociații. Se pierde astfel istoricul fiscal, istoricul bancar dar și relațiile comerciale construite de-a lungul timpului. 

Proiectul îi ajută pe acești mici antreprenori să-și dezvolte liniar afacerea fără a avea de suferit din cauza birocrației. Printre beneficiile acestei modificări se află faptul că micii antreprenori care au accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele lor vor putea face trecerea către SRL fără a fi obligați să returneze întreaga sumă primită”, explică Emil Dumitru. 

Dumitru – care a inițiat proiectul alături de senatorul Ciprian Pandea – punctează că astfel se consolidează capitalul românesc. 

„Acest proiect liberal își propune să ajute la creșterea micilor afaceri românești și la dezvoltarea capitalului românesc. Economia României are nevoie de cât mai mulți români antreprenori, care prin munca lor să contribuie la bunăstarea lor, a familiilor lor și a bugetului României”, explică liberalul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.