Polonia: Pe fermierii care au devastat mai multe camioane ucrainene ce transportau cereale îi paște pușcăria! Procuratura a inițiat o anchetă "în două direcții"


Polonia: Pe fermierii care au devastat mai multe camioane ucrainene ce transportau cereale îi paște pușcăria! Procuratura a inițiat o anchetă "în două direcții"

Procuratura din orașul polonez Chelm, situat în voievodatul Lublin, a anunțat marți că a demarat o anchetă în cazul fermierilor care au blocat o serie de puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și au golit pe şosea încărcătura din mai multe camioane ucrainene, protestând astfel împotriva concurenţei pe care o consideră neloială. 

"Ancheta a fost inițiată în două direcții, adică distrugerea proprietății și încălcarea securității vamale. Procedurile sunt în desfășurare în dosar. Intervievăm martorii, asigurăm monitorizarea și documentarea acestor trei camioane", a transmis procuratura poloneză, conform farmer.pl

Infracțiunile descrise se pedepsesc cu închisoare de până la cinci ani.

Incidentul care a implicat vărsarea de cereale din trei camioane ucrainene a avut loc duminică, 11 februarie, pe Autostrada 12, care duce la punctul de trecere a frontierei din Dorohusk. Potrivit datelor preliminare ale poliției, protestatarii au îndepărtat sigiliile vamale de pe trei camioane care circulau din Ucraina, ceea ce a dus la vărsarea de cereale pe șosea. Conform estimărilor, din fiecare camion s-a vărsat aproximativ o tonă de cereale.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.