EXCLUSIV VIDEO: La doar 13 ani, Bogdan Aurescu era reprezentantul pionierilor din București! Vlăstar de nomenklaturiști, era plimbat prin prezidii și pus să țină cuvântări despre gloria comunismului. Dacă n-ar fi avut loc Revoluția, Aurescu ar fi parvenit ministru de Externe și ar fi făcut colecție de sinecuri sub Nicușor Ceaușescu


EXCLUSIV VIDEO: La doar 13 ani, Bogdan Aurescu era reprezentantul pionierilor din București! Vlăstar de nomenklaturiști, era plimbat prin prezidii și pus să țină cuvântări despre gloria comunismului. Dacă n-ar fi avut loc Revoluția, Aurescu ar fi parvenit ministru de Externe și ar fi făcut colecție de sinecuri sub Nicușor Ceaușescu

Dacă n-ar fi avut loc Revoluția din ‘89, așa furată cum a fost, iar Nicușor Ceaușescu i-ar fi urmat lui Ceașcă la cârma RSR, probabil că asta n-ar fi reprezentat vreun impediment, cât de mic, în calea glorioasei cariere a lui Bogdan Aurescu, care ar fi parvenit sub comuniști la fel cum a făcut-o și sub criptocomuniști, ba chiar mai abitir, făcând colecție de sinecuri și de mandate la vârful Ministerul de Externe. Asta deși vorbim despre un diplomat a cărui incompetență e strigătoare la cer, fiind promovat din eșec în eșec în timp ce e umflat în permanență cu pompa propagandei de partid și de stat, plătită cu purcoaie de bani publici. Aurescu nu e altceva decât un chip durduliu al sistemului obtuz și bugetivor. 

În anii ‘70-‘80, familia Aurescu susținea și aplauda frenetic dictatura criminalului în masă Nicolae Ceaușescu, fiind bine racordată la buzunarele statului comunist în anii în care românii făceau foamea în frig și întuneric. Familia Aurescu făcea parte din nomenklatură, nu-i lipsea nimic (vom reveni la acest subiect). 

426159618_699838685353510_148281314740832943_n
(Tânărul Bogdan Aurescu, 1987, reprezentantul pionierilor din București / sursa: arhiva Podul.ro)

Așa se explică de ce, la numai 13 primăveri, cu pieptul plin de medalii, pionierul Bogdan Aurescu reprezenta municipiul București în cadrul diverselor ”concursuri” propagandistice (unde toți concurenții luau notele 10 și 9) organizate și regizate la ordinele partidului unic. Faptul că era distribuit într-o astfel de postură, plimbat prin prezidii pionerești și pus să țină discursuri despre gloria comunismului, certifică marea influență a familiei Aurescu în epoca ceaușismului stalinist (cea mai criminală dictatură din Europa acelor ani). În realitate, nomenklatura depunea eforturi să-și înșurubeze copiii la vedere, fapt ce-i (re)confirma statutul.   

Mai jos, Podul.ro vă prezintă, în exclusivitate absolută, o înregistrare video realizată în 1987, la finalul căreia pionierul Bogdan Aurescu (13 ani, elev în clasa a VII-a la Școala numărul 118 ”Vasile Alecsandri  din București) este chemat din prezidiu pentru a lua cuvântul la finalul concursului propagandistic ”Columnele independenței”. 


Aurescu își aranjează conștiincios cravata și e prezentat drept ”pionierul care reprezintă municipiul București”, fiind primit, în spiritul vremurilor, cu rafale de aplauze. Cel mai probabil, bâlciul a avut loc în incinta așa-zisului Palat al Pionierilor și Șoimilor Patriei. În curând, vă vom prezenta și epocalul discurs citit de tânărul tovarăș Bogdan Aurescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.