În toiul pregătirilor pentru a da o replică atacului cu dronă din Iordania, Biden ține să scoată în relief că nu dorește extinderea conflictului din Orientul Mijlociu. Iranul, considerat responsabil pentru atacul care a ucis trei militari americani


  • ACP
  • Jan 30, 2024 22:03
  • 510
În toiul pregătirilor pentru a da o replică atacului cu dronă din Iordania, Biden ține să scoată în relief că nu dorește extinderea conflictului din Orientul Mijlociu. Iranul, considerat responsabil pentru atacul care a ucis trei militari americani

Președintele Joe Biden a încercat să îi liniștească pe cei care privesc cu îngrijorare evoluția evenimentelor din Orientul Mjlociu, după atacul cu dronă în care au fost uciși trei militari americani, declarând marți că nu dorește extinderea conflictului din regiune.

"Nu cred că avem nevoie de un război mai larg în Orientul Mijlociu. Nu asta caut", le-a transmis Biden reporterilor de la Casa Albă în timp ce Washingtonul se pregătește să răspundă atacului din Iordania de duminică executat de un grup de miliții susținute de Iran, care se autointitulează Rezistența Islamică din Irak.

Pe fondul războiului în desfășurare al Israelului împotriva militanților Hamas din Fâșia Gaza, Rezistența Islamică a desfășurat mai multe atacuri cu drone și rachete asupra forțelor americane din regiune, dar abia la ultimul atac au fost înregistrate decese și răniri grave ale mai multor militari americani. Celelalte atacuri au fost interceptate ori au avut rezultate nesemnificative.  

Acum se așteaptă un răspuns al Washingtonului la ultimul atac, dar încă nu este clar ce formă vor lua represaliile americane. Oricum, Casa Albă a refuzat să excludă atacurile asupra Iranului. Totodată, președintele Biden a precizat clar că Iranul este considerat responsabil pentru atacul de duminică "în sensul că furnizează arme oamenilor care l-au executat". Pentagonul a precizat, de asemenea, că Statele Unite consideră Iranul responsabil, deoarece finanțează "și antrenează, sprijină și echipează aceste miliții". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.