Românii trebuie să știe: Simion și Șoșoacă vor să abandoneze Basarabia sub cizma rusească


Românii trebuie să știe: Simion și Șoșoacă vor să abandoneze Basarabia sub cizma rusească

E rușinos când lacheii Moscovei confiscă noțiunea de patriotism. Ei vor să-i închine țara lui Putin, dar strigă tare ce mult iubesc România. Sunt așa de obraznici că mulți patrioți adevărați, care au iubirea de țară în inima lor și care știu ce trebuie făcut ca România să fie mare din nou, se rușinează să mai vorbească în public despre sentimentele lor.

Eu cred că nu trebuie să ne lăsăm intimidați. Iubesc România și sunt un susținător ferm al reunificării cu Basarabia. Nu sunt de acord cu cei care spun că este „un vis” și-mi vorbesc despre costurile economice mari. Nu este un simplu vis și, da, deși sunt costuri economice mari pe termen relativ scurt, pe termen lung țara noastră va fi mai mare și mai prosperă. 

România are miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a demara re-conexarea infrastructurii de transport. Deja au demarat lucrările la cinci poduri noi peste Prut. 

Pe de altă parte, basarabenii – pe care, din păcate, mulți români îi priveau cu superioritate – au dovedit o formidabilă capacitate de adaptare și spirit antreprenorial după ce au rupt legăturile economice cu Rusia. Cel mai bun exemplu este piața vinurilor, unde acum se produce marfă de o calitate remarcabilă. Spumantele (așa-zisa șampanie) din Moldova de la est de Prut au ajuns și-n Statele Unite. Pe scurt, românii din Basarabia, odată eliberați de corupția cu miros rusesc, au demonstrat că știu să facă afaceri bune și să vândă marfă de calitate. 

Acum, după ce am făcut această lungă introducere, să tragem linia și să o spunem clar: unirea se poate face, dar lacheii Moscovei – Simion și Șoșoacă – o sabotează. Mi se pare că este cea mai urâtă probă a trădării lor. 

AUR a avut candidați la alegerile din 2020 din Republica Moldova și a dus o campanie mizerabilă în care a folosit toate intoxicările Moscovei, inclusiv știrea falsă că România a reimpus regimul de vize. Legăturile lui George Simion cu agenți ruși cu care s-a întâlnit la Cernăuți înainte ca Rusia să atace Ucraina sunt de notorietate. Cât despre parazitul rusesc Șoșoacă, nu se sfiește să se închine periodic la ambasada Rusiei la București. În 2021, și-a cerut scuze pentru că românii au comemorat masacrul comis de sovietici la Fântâna Albă, la 1 aprilie 1941, împotriva românilor care doreau să fugă de sub ocupația lui Stalin. 

Însă presa plătită de PSD mediatizează cu toată forța coloana a V-a a Moscovei, în timp ce oameni precum Eugen Tomac – politicianul cu cea mai bună expertiză  în spațiul dintre Prut și Nistru – este cenzurat programatic. De ce? Fiindcă PSD, partidul creat de kaghebistul Iliescu, chiar dacă azi se preface că este pro-NATO, rămâne, în structura sa profundă, afiliat comunismului sovietic, controlat de Moscova. 

Când vor alege, în 2024, cred că românii trebuie să-i judece pe candidați și în funcție de patriotismul lor: vor face pași pentru ca România Mare să renască? Cu certitudine, doamna Șoșoacă și domnul Simion vor o Românie mică, slabă din punct de vedere economic și militar, lipsită de aliați puternici, divizată de ură și astfel controlată de șefii lor, de la Moscova. Nu, nu vor unirea cu Basarabia. Nu votați trădători care urăsc România! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.