Ghinea: "Avem nevoie de o cooperare mai aprofundată în cadrul NATO! Vă reamintesc ce a cerut Putin cu două săptămâni înainte să invadeze Ucraina!"


Ghinea: "Avem nevoie de o cooperare mai aprofundată în cadrul NATO! Vă reamintesc ce a cerut Putin cu două săptămâni înainte să invadeze Ucraina!"

Prezentând duminică prioritățile Alianței Dreapta Unită, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a reliefat importanța consolidării capacității de apărare a țărilor europene, implicit a cooperării în cadrul NATO, pe fondul războiului în curs de desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei. 

În acest context, Ghinea a amintit și a avertizat că pretențiile Rusiei nu se rezumă la Ucraina, Moscova vizând, printre altele, și România. Concret, Rusia cerea în ianuarie 2022 retragerea forțelor NATO de pe teritoriul României și Bulgariei, respectiv revenirea Alianței Nord-Atlantice la configurația din anul 1997, când țara noastră se afla în afara structurii defensive politico-militare în cauză. 

Date fiind aceste elemente, Ghinea a subliniat că datorită rezistenței militare a ucrainenilor, România nu este vizată în prezent în mod direct de regimul terorist de la Moscova. 

"Trebuie să fim pregătiți pentru o Europă capabilă să se apere. Avem nevoie de cooperare militară mai multă, mai aprofundată în cadrul NATO, pentru că, vă reamintesc, cu două săptămâni înainte să invadeze Ucraina, Putin a cerut în mod oficial americanilor să se care din Europa de Est. Asta a fost cerința oficială a Kremlinului, ca NATO să se retragă din toate țările foste comuniste, inclusiv din România. Asta a cerut imperiul. Dacă nu rezistau ucrainenii militar, astăzi poate că nu aveam pace în România. Iar noi suntem în cea mai bună poziție să spunem acest lucru, pentru că noi (Alianța Dreapta Unită - n.red.) ne opunem lui Putin din convingere în democrație, în libertate, în capitalism și, până la urmă, dintr-un patriotism adevărat", a zis Ghinea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.