De ce? Am mai scris: pentru că se fură prea mult, iar rezultatul este că oamenii mor. Corupția ucide. Corupția a făcut ca zeci de români să ardă de vii, în spitalele de stat, la Colectiv sau la Crevedia. I-au oprit din furat aceste drame? Le-a fost milă? Nu. De aceea sunt ferm convins este că trebuie să le băgăm în suflet spaima de moarte.
Cum? Tehnic, trebuie inițiat un referendum de modificare a Constituției, care, la articolul 22, alineatul III, prevede: „Pedeapsa cu moartea este interzisă”. Criminalul Iliescu a introdus acest text în legea fundamentală nu fiindcă era vreun umanist. Dimpotrivă, Iliescu a călcat pe cadavre ca să ajungă la putere. Dar se temea că, așa cum el i-a împușcat pe soții Ceaușescu, îi va veni și lui rândul, la zid.
Cum se procedează? Ne arată articolul 150 din Constituție: „Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot”. Pe Iohannis și pe parlamentarii fricoși este evident că nu ne putem baza. Mulți sunt niște hoți care se tem că, dacă pedeapsa capitală s-ar aplica și pentru fapte grave de corupție, n-ar mai avea mult de trăit.
Singura soluție este, deci, să strângem semnături de la cetățenii români și să facem referendum.
Un lucru trebuie spus clar: un referendum, odată ce trece de votul poporului, nu „expiră”, indiferent peste câți ani este pus în aplicare. Referendumul din 2009, organizat de Traian Băsescu pentru desființarea Senatului și reducerea la 300 a numărului de parlamentari este valabil și azi, chiar dacă această clasă politică antidemocratică refuză să-l pună în aplicare.
Stimați prieteni, ați văzut zilele trecute ce atmosferă de furie și nemulțumire este în rândul românilor. Prea multă hoție, prea multă bătaie de joc. Eu sunt convins că o inițiativă civică pentru un referendum pentru reinstituirea pedepsei cu moartea ar strânge 500.000 de semnături în câteva zile – este doar o problemă de logistică, să știe oamenii de el, să știe unde pot semna și să existe o infrastructură de colectare a tabelelor de semnături. Iar dacă acest referendum ar fi organizat concomitent cu alegerile parlamentare sau prezidențiale – cum a procedat Traian Băsescu în 2009 – el ar trece fără probleme.
Cine are curaj să preia această inițiativă? Românii cinstiți visează la întoarcerea lui Țepeș Vodă.