EXCLUSIV DOCUMENT: Ministerul Educației îi cataloghează pe partizanii anticomuniști drept ”extremiști” și interzice proiectele școlare / extrașcolare despre aceștia în școlile din București, preluând astfel acuzațiile mincinoase ale Securității și propaganda comunistă din anii ‘50. Poliția politică a ”noii” extreme stângi


EXCLUSIV DOCUMENT: Ministerul Educației îi cataloghează pe partizanii anticomuniști drept ”extremiști” și interzice proiectele școlare / extrașcolare despre aceștia în școlile din București, preluând astfel acuzațiile mincinoase ale Securității și propaganda comunistă din anii ‘50. Poliția politică a ”noii” extreme stângi

Pentru Ministerul Educației, consumul de droguri și violența din școlile bucureștene sunt probleme minore în comparație cu așa-zisul ”pericol” al așa-zisei ”extreme drepte”. Aflăm asta din directiva de mai jos trimisă astăzi de Ministerul Educației în atenția tuturor directorilor de școli din București, tuturor inspectorilor școlari din oraș și tuturor coordonatorilor pentru proiecte / programe extrașcolare și educative. Li se impune interzicerea organizării de întâlniri cu reprezentanții Fundației ”Ion Gavrilă Ogoranu” și ai Asociației ”Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, pe motiv că acestea ar promova o ideologie de… ”extrema dreapta”. 

Cele două organizații au desfășurat, de-a lungul anilor, mai multe proiecte pur memorialistice în colaborare cu o serie de licee din București. Subiectele: rezistența anticomunistă și detenția comunistă. Atât și nimic altceva. Cât i-a permis sănătatea, la aceste proiecte a participat și fostul deținut politic Octav Bjoza, pe atunci președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politic din România (AFDPR) și secretar de stat pentru problemele foștilor deținuți politic (la întâlniri au luat parte și alte nume ilustre ale rezistenței). 

Ministerul Educației și prefectul Capitalei ar trebui să explice public de ce erau ”extremiști” partizanii anticomuniști Ion Gavrilă Ogoranu și Gogu Puiu. Ce a fost ”extremist” în lupta lor împotriva regimului genocidar impus de șenilele tancurilor rusești? Cu ce anume diferă activitatea de partizani a lui Gavrilă și a lui Gogu Puiu de activitatea din aceeași perioadă a partizanilor țărani neafiliați politic sau a partizanilor ce aveau convingeri național-țărăniste sau liberale? Tâmpeniile debitate de voi jignesc memoria tuturor acestor oameni care au suferit și s-au sacrificat fără a avea vreo vină, cât de mică. Este deopotrivă prostesc și ofensator să-i asimilați pe partizanii anticomuniști cu niște extremiști. 

Să vă intre bine în cap: nimeni NU a făcut pe munte și în păduri ”legionarism”, așa cum nimeni nu a făcut nici național-țărănism sau liberalism. Singura politică a acestor oameni (dincolo de monarhismul lor legitim) era anticomunismul și antisecurismul. Au avut același inamic și au mers împreună la moarte.

NU a existat niciodată o rezistență anticomunistă zisă ”democratică” și o altă rezistență anticomunistă zisă ”antidemocratică”. NU există nici cea mai infimă susținere pentru așa ceva. Sunt fie lepre fie inculți toți cei care insistă cu asta. Dacă partizanii și ceilalți rezistenți nu au făcut niciodată o astfel de distincție, de ce am face-o noi? De ce ar face-o statul român (via Ministerul Educației), care iată că impune interdicția atât în școlile de stat cât și în cele private (!).   

Cum adică ”extremiști”, băi ăștia? Extremiștii erau comuniștii care îi vânau și-i asasinau pe partizani, dincolo de faptul că au aruncat 1 milion de oameni după gratii. De ce repetați minciunile Securității? E cea mai criminală organizație din istoria României. 

Știți cum a ajuns Gogu Puiu (foto sus) în zona Dobrogei la finalul anilor ‘40? L-au trimis serviciile secrete americane ca să lupte împotriva comunismului. Faptul e documentat. Sunt / erau americanii ”extremiști”? Lupta împotriva comunismului e ”extremism”? Ce fapte / culpe i se pot reproșa tânărului Gogu Puiu, care a venit din Vest ca să moară în luptă cu trupele de Securitate? Voi sunteți întregi la cap?!

Știți că partizanul Ion Gavrilă Ogoranu (foto sus) și gruparea sa s-au aflat o lungă perioadă în legătură cu serviciile secrete americane și britanice? Știți că SUA și Marea Britanie i-au susținut și i-au ajutat? Știți că piloți americani și-au riscat viețile zburând pe deasupra Munților Făgăraș pentru a le aduce armament și echipament? Pentru a ajuta speranța să trăiască. Știți că echipele de parașutiști-partizani au fost pregătite în SUA și Marea Britanie? Știți că președintele american Richard Nixon a intervenit personal pentru a-i salva viața lui Gavrilă Ogoranu, după ce acesta s-a ascuns 28 de ani de Securitate? Știți că securiștii îl numeau ”Inamicul nr. 1 al Securității”? Știți că doar dosarul de Securitate al Regelui Mihai e mai gros decât cel al ”Moșului” Gavrilă?  Știți că, ani la rândul, a fost cel mai vânat om din România comunistă? Întreaga sa viață, Ogoranu a fost un filoamerican desăvârșit, iar după ‘89 a susținut cu frenezie drumul României spre NATO și UE (detalii AICI). 

CITEȘTE și Rezistența armată anticomunistă, INTERZISĂ în învățământul românesc! Inspectoratul Școlar București promovează abuzul și cenzura. Noua poliție politică

Cine e ”extremist”, băi extremiștilor? La rebeliune, Ogoranu avea 18 ani, era un copil nevinovat. Nu a făcut nici un rău nimănui. Extremiști sunteți voi laolaltă cu părinții și bunicii voștri care au avut carnete de pălmași PCR, mulți fiind sifoanele poliției politice. De-aia preluați acuzațiile Securității și propaganda comunistă din anii ‘50 ca să vânați oameni nevinovați în gropile comune, că cei mai mulți nici morminte n-au. Reeducaților.   

În cadrul proiectelor derulate de Fundația ”Ion Gavrilă Ogoranu”, elevii aveau șansa de o asculta pe doamna Zoe Rădulescu, fiica partizanului Gogu Puiu. Dânsa s-a născut în pușcărie după moartea tatălui. A fost profesoară timp de 30 de ani și apoi vicepreședinte al PNȚCD. Zoe Rădulescu a fost persecutată până în ‘89 pentru că americanii i-au trimis tatăl să lupte împotriva comuniștilor. Observ că acum e persecutată din nou, de data asta de noua extremă stângă. Și totuși, care este vina dânsei? De ce ar fi ”extremistă” doamna Zoe Rădulescu, o victimă a comuniștilor, și nu activiștii care le zic băiețeilor că au păsărică și fetițelor că le-ar sta bine cu un cuculeț atașat? Cele două organizații amintite mai sus NU fac politică, tot ce organizează sunt proiecte de memorie privind rezistența anticomunistă și detenția comunistă. 

Podul.ro a contactat Fundația ”Ion Gavrilă Ogoranu”, care a anunțat că va da în judecată Ministerul Educației.  

PS. Trei sferturi din decizia Ministerului Educației se referă la așa-zisul ”pericol” al așa-zisului ”extremism de dreapta”, pasând adevăratele probleme (consumul de droguri și violența) undeva în subsolul paginii, schematic.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.