Atac efectuat asupra Damascului: Mai mulți oficiali de frunte ai Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene din capitala Siriei au fost eliminați


  • ACP
  • Jan 20, 2024 20:58
  • 478
Atac efectuat asupra Damascului: Mai mulți oficiali de frunte ai Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene din capitala Siriei au fost eliminați

În urma unui atac aerian efectuat asupra unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje din Damasc, au fost uciși cinci membri de rang înalt ai forțelor de securitate iraniene, printre care se afla și șeful spionajului din Siria al Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene (IRGC). Atacul lansat sâmbătă dimineața, despre care se crede că a fost efectuat cu cel puțin patru rachete, a distrus complet o clădire cu patru etaje, potrivit presei de stat iraniene.

"Șeful serviciului de informații din Siria al Gărzilor Revoluționare, adjunctul său și alți doi membri ai Gărzilor au fost martirizați în atacul asupra Siriei lansat de Israel", a declarat agenția de știri iraniană Mehr, citând o sursă oficială.

Agentia media Al Jazeera a relatat că ținta a fost o unitate de informații IRGC, adăugând că un înalt oficial al IRGC din Siria și asistenții săi se aflau în clădire. Într-o declarație făcutä imediat după atac, IRGC a declarat că un raid aerian al avioanelor de luptă israeliene a ucis "un număr de forțe siriene și patru consilieri militari".

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a spus într-o declarație difuzată în presa de stat că "Republica Islamică nu va lăsa fără răspuns crimele regimului sionist", iar anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanani, a declarat că Teheranul va răspunde "la momentul și locul potrivit" și a condamnat "o escaladare a atacurilor agresive și provocatoare” ale Israelului. Kanani a cerut țărilor și organizațiilor internaționale să condamne atacul.

Ministerul sirian al Apărării a declarat că lovitura a ucis și câțiva civili, fără să specifice numărul acestora.

Deocamdată Israelul nu a comentat în niciun fel acuzațiile Iranului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.