Recomandări pentru trompetiștii rusofili din Europa și șoșoacele autohtone


Recomandări pentru trompetiștii rusofili din Europa și șoșoacele autohtone

Ieri am scris despre bisericile pustii din Rusia (detalii AICI), iar un rusofil de prin Germania îmi reproșa că nu este adevărat, iar un cunoscut din dreapta Prutului îmi punea la îndoială afirmațiile, declarându-mi că dânsul, ajungând pe la Tula, a intrat în câteva lăcașuri de cult și a stat la rând, fără să ajungă la tejghea. Ca totdeauna, el confunda și la Tula crâșmele cu bisericile, precum o făcea și la Chișinău.

Mulțumesc tuturor celor care au avut comentarii la subiect și au contribuit cu argumentele lor la afirmarea adevărului despre „ortodoxia rusă” și „evlavia colectivă”, care îi cuprinde pe ruși de sărbătorile religioase, inundând nu crâșmele, bodegile și subsolurile cu droguri, ci bisericile.

Pentru trompetiștii rusofili din Europa și șoșoacele autohtone aghesmuite de tovarășul Kuzmin cuibărit la București, le recomand să consulte datele oficiale furnizate de instituțiile din Rusia, inclusiv de filiala FSB cu numele de „patriarhia rusă”.

Vă dau o singură cifră oficială: "Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Federației Ruse, la slujbele de Crăciun, pe stil vechi, din 6-7 ianuarie 2024, au participat circa 1,4 milioane de credincioși în 6000 de localități”. Iar pentru putiniștii din Germania și din dreapta Prutului, care confundă crâșmele din Tula cu biserica, le amintesc că 1,4 milioane de enoriași, dintr-o populație de 146 de milioane, reprezintă mai puțin de UN procent (1%) din numărul total de ruși! Incredibil, dar adevărat! Dacă mai adaug o cifră oficială că Federația Rusă are peste 155 de mii de localități, iar slujbe de Crăciun s-au făcut doar în 6000, atunci chiar ar trebui să-i înțelegem pe „marii” pravoslavnici din afara Rusiei care, ajungând la Tula, confundă rândurile uriașe de la crâșme, cu cele inexistente din bisericile pustii. Inclusiv de Crăciun pe stil vechi...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.