Ministrul britanic al Apărării: "Lumea l-a forțat pe Putin să se umilească prin a merge cu capul plecat către Coreea de Nord. Ne vom asigura că Phenianul plătește un preț semnificativ pentru sprijinirea Rusiei!"


Ministrul britanic al Apărării: "Lumea l-a forțat pe Putin să se umilească prin a merge cu capul plecat către Coreea de Nord. Ne vom asigura că Phenianul plătește un preț semnificativ pentru sprijinirea Rusiei!"

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a comentat vineri informația conform căreia Rusia a folosit deja rachete balistice nord-coreene în războiul pe care-l duce la scară largă împotriva Ucrainei. Concret, Shapps a precizat că Vladimir Putin s-a umilit prin solicitarea de sprijin militar din partea Coreei de Nord. Mai mult, ministrul britanic a anunțat că vor fi impuse noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian. 

"Lumea a întors spatele Rusiei, forțându-l pe Putin să se umilească prin a merge cu capul plecat către Coreea de Nord pentru a-și continua invazia ilegală.

Procedând astfel, Rusia a încălcat mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a pus în pericol securitatea unei alte regiuni a lumii.

Acest lucru trebuie să se oprească acum. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura că Coreea de Nord plătește un preț semnificativ pentru sprijinirea Rusiei", a declarat Grant Shapps. 


Cu o zi în urmă, Casa Albă a comunicat faptul că Statele Unite dețin informații potrivit cărora Coreea de Nord a transferat Rusiei un lot de rachete balistice și lansatoare care au fost deja folosite pentru a ataca Ucraina. Conform informațiilor în cauză, pe 30 decembrie 2023, forțele ruse au lansat cel puțin o rachetă balistică nord-coreeană asupra Ucrainei, care, potrivit Casei Albe, "pare să fi aterizat într-un câmp deschis în regiunea Zaporojie". Pe de altă parte, comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene a transmis că nu dispune de informații despre utilizarea de către Rusia a rachetelor balistice furnizate de Coreea de Nord.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.