Ministrul polonez de Externe cere să i se răspundă lui Putin "într-o limbă pe care o înțelege": "Oferirea de rachete cu rază lungă de acțiune Kyivului!"


Ministrul polonez de Externe cere să i se răspundă lui Putin "într-o limbă pe care o înțelege": "Oferirea de rachete cu rază lungă de acțiune Kyivului!"

Occidentul ar trebui să-i răspundă lui Vladimir Putin într-o limbă pe care acesta o înțelege și anume prin înăsprirea sancțiunilor internaționale ce vizează Rusia, respectiv prin furnizarea Ucrainei a unor capabilități militare sporite. 

Declarația în cauză a fost făcută de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, ca reacție la sutele de rachete și drone lansate de Rusia asupra Ucrainei pe parcursul ultimelor zile, o rachetă încălcând inclusiv spațiul aerian al Poloniei. 

"Ar trebui să răspundem celui mai recent atac asupra Ucrainei într-o limbă pe care Putin o înțelege: prin înăsprirea sancțiunilor, astfel încât să nu poată fabrica noi arme cu componente de contrabandă și prin oferirea de rachete cu rază lungă de acțiune Kyivului, care îi vor permite să elimine siturile de lansare și centrele de comandă", a declarat Radoslaw Sikorski într-o postare publicată pe platforma X. 


Forțele rusești au lansat cel puțin 500 de rachete și drone asupra Ucrainei în doar ultimele cinci zile, a declarat marți seară președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Zelenski a mai precizat că atacurile rusești în cauză au avut drept scop distrugerea maximală a infrastructurii ucrainene. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.