Kuleba propune Occidentului "cinci pași care pot fi parcurși chiar acum" drept răspuns la rafala de rachete pe care forțele ruse o lansează asupra Ucrainei


Kuleba propune Occidentului "cinci pași care pot fi parcurși chiar acum" drept răspuns la rafala de rachete pe care forțele ruse o lansează asupra Ucrainei

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a solicitat tuturor statelor să condamne atacul cu rachete desfășurat de forțele ruse în data de 2 ianuarie asupra Ucrainei, respectiv să întreprindă "acțiuni hotărâte".

În urma atacului masiv de astăzi, care a avut loc la patru zile după unul similar, 4 persoane au fost ucise, iar aproximativ 100 rănite. Atacul vizat în mod special regiunile Kyiv și Harkiv. 

În acest context, Kuleba a sugerat cinci pași pe care toate țările ar trebui să-i facă cu celeritate. 

"Putin intensifică teroarea împotriva Ucrainei. Astăzi a fost deja a doua lovitură masivă cu rachete în doar patru zile. Infrastructura civilă a fost deteriorată; oameni, inclusiv copii, au fost răniți și uciși.

Ne așteptăm ca toate statele să condamne ferm atacul și să ia măsuri hotărâte. Iată cei cinci pași care pot fi parcurși chiar acum:

1. Accelerați livrarea către Ucraina de sisteme și muniții suplimentare de apărare aeriană;

2. Furnizați Ucrainei drone de luptă de toate tipurile;

3. Furnizați Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, cu o rază de acțiune de peste 300 de kilometri;

4. Aprobați utilizarea activelor rusești înghețate pentru sprijinirea Ucrainei;

5. Izolați diplomații ruși în capitalele relevante și organizațiile internaționale", a transmis ministrul ucrainean de Externe. (sursa: Euromaidan Press)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.