Separatiștii Rusiei din Abhazia vor deschide secții de vot în teritoriile georgiene ocupate de trupe rusești pentru ca abhazii să-l voteze pe Putin în cadrul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. O mascaradă


Separatiștii Rusiei din Abhazia vor deschide secții de vot în teritoriile georgiene ocupate de trupe rusești pentru ca abhazii să-l voteze pe Putin în cadrul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. O mascaradă

Auto-proclamatul lider al nerecunoscutei republici separatiste abhaze ocupate de ruși vrea ca ,,cât mai mulțialegători abhazi cu cetățenie rusă” să iasă la vot

Auto-proclamatul lider al regiunii separatiste abhaze ocupată de ruși, Aslan Bzhania, a declarat că rezidenții din Abhazia care dețin cetățenia rusă ar trebui să iasă masiv la vot în cadrul alegerilor prezidențiale ce vor fi organizate în Federația Rusă anul viitor, pe 17 martie. 

Separatistul Bzhania vrea ca abhazii să se numere printre ”popoarele cu dublă cetățenie” (abhază și rusă) care ,,să ajungă la cel mai mare număr de alegători”. În acest scop, Bzhania l-a instruit pe așa-zisul prim-ministru al Abhaziei – Alexander Ankvab – și pe șeful administrației sale să asigure ”toate condițiile necesare pentru ca cetățenii abhazi cu cetățenie rusă să își exprime dreptul la vot”, potrivit sova.news (detalii AICI).

”Trebuie să ne pregătim pentru acest eveniment foarte important din toate punctele de vedere, pentru a acoperi cel mai mare număr de alegători de pe teritoriul Abhaziei”, a declarat Bzhania, auto-proclamatul lider al regiunii georgiene ocupată de Rusia.

Acest așa-zis ”cvorum” de alegători, a insistat Bzhania, ar trebui obținut prin strânsa cooperare cu Ambasada Rusiei din regiunea ocupată. 

Liderul putinistoid de la Sukhumi (capitala de facto a Abhaziei separatiste) a insistat că populația din Abhazia ,,are un mare respect și simpatie pentru președintele rus Vladimir Putin”.

Deocamdată, autoritățile georgiene nu au venit cu o reacție privitoare la aceste provocări amorsate în teritoriile ocupate de trupe rusești. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.