Într-un interviu acordat ieri pentru RVE Timișoara, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a vorbit despre necesitatea interzicerii simbolurilor și organizațiilor comuniste, așa cum sunt interzise, de altfel, cele naziste și fasciste.
Moderator: Ați mai avut un proiect și anume interzicerea simbolurilor comuniste. Așadar, în România, am înțeles de la dumneavoastră, sunt interzise cele fasciste și naziste, dar cele comuniste nu.
Adela Mîrza: Și pentru noi a fost un șoc. Este acea lege 107/2006 care interzice toate ideologiile și comportamentele rasiste, xenofobe, simbolurile naziste și fasciste, dar, surpriză, cele comuniste nu sunt interzise. Oare de ce? Pentru că unii dintre ei mai sunt printre noi.
Moderator: Credeți că mai sunt care cred în mod sincer în ideologia comunistă?
Adela Mîrza: Da, sunt. Mai sunt oameni care se duc cu coroane de flori la mormântul lui Ceaușescu sau îl slăvesc pe Stalin. Oamenii uită că ideologia comunistă a fost cea mai nocivă, a fost una genocidară. Un milion de deținuți politici a avut doar România între 1948 și 1989. Peste 100 de milioane de victime a produs această ideologie cumplită. Cum să nu o interzici? Ce să caute asta într-o societate civilizată și, mai mult, creștină? Noi nu trebuie să uităm niciodată ce a făcut comunismul din omenire. Într-adevăr, și fascismul a fost oribil, nazismul la fel. Cunoaștem prețul de sânge plătit și de evrei și de alte etnii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dar să nu uităm, comunismul a produs cele mai multe victime și nu are ce să caute în societate! Poate ne creștem copiii în spiritul libertății, în spiritul democrației, în spiritul cuvântului Lui Dumnezeu, nu în spiritul unei ideologii toxice care sfârșește în moarte.
Vedeți video de la minutul 9:50:
Amintim că partidul Alternativa Dreaptă a introdus pe agenda Parlamentului un proiect de lege care prevede interzicerea simbolurilor comuniste, a organizațiilor cu caracter comunist, respectiv a tuturor tipurilor de propagandă de această factură ideologică criminală. Însă, în luna aprilie 2023, demonstrând că ghearele comunismului sunt în continuare adânc înfipte în politica de la București, membrii Senatului au respins propunerea legislativă în cauză, cu 63 de voturi împotrivă. În favoarea legii au votat 27 de senatori. Pe de altă parte, proiectul de lege își continuă parcursul, Camera Deputaților având rol de for decizional.