Gogoșile toxice ale PAS-ului


Gogoșile toxice ale PAS-ului

Rezultatele alegerilor locale, dar și “aliansu”-rile postelectorale ale PAS-ului cu PSRM-ul lui Dodon ne demonstrează tuturor (o dată în plus) care-i fața adevărată a actualului partid de guvernământ, autodeclarat ca pro-european. Bâlbâielile și declarațiile minciunoase ale conducerii PAS coincid întocmai cu multiplele declarații proverbiale ale kuliokarului/pungașului Dodon, ambii strigând în gura mare că nu vor face alianțe postelectorale între ei. Realitatea, după cum cunoașteți, este cu totul alta. Fraternizarea gălbui-roșie are deja o istorie în spate, ea producându-se mult mai devreme, încă în iunie 2019, pe timpul blocului ACUM. Fidel tradiției de altă dată, PAS-ul a coalizat din nou cu PSRM-ul putinist, demonstrând (și de această dată!) că dușmanii lui principali sunt partidele cu adevărat pro-europene și cele unioniste.

Declarațiile penibile ale lui Igor Grosu și altor lideri ai PAS-ului precum că altă soluție n-a existat decât alianța cu admiratorii și susținătorii deschiși ai Kremlinului și a războiului Rusiei împotriva Ucrainei la nivel de raioane, comune și sate, denotă atitudinea lor profund ostilă (cum a fost și în trecut!) vis-à-vis de celalte partide pro-europene și unioniste, cu care ar fi putut lejer să formeze multiple coaliții postelectorale. Dar adevăratul scop al autodeclaraților pro-europeni a fost și este distrugerea dreptei pro-europene și unioniste pentru a domina unilateral eșichierul politic de dreapta de la noi.

Pentru cei care s-au lăsat ademeniți de promisiunile electorale la fostele alegeri parlamentare, le propunem următoarea secvență sonoră (din 7 iunie 2019) pe care o puteți asculta AICI, în care fosta și actuala conducere a PAS-ului luptă “eroic” împotriva Platformei DA ca aceasta să accepte, cu orice preț, alianța cu PSRM. Ascultați cu câtă ardoare “pro-europeană” pleadeaza actualul “savant în educație” Dan Perciun pentru alianța cu socialiștii, menționând cu nonșalanță infantilă următoarele: “Sincer să vă spun, constructiv mi s-au părut socialiștii”

Cea mai disperată dintre toți este Liliana Nicolăescu-Onofrei, iar Sergiu Litvinenco mai nu scapă lacrimi de jale pentru eventualul eșec al mariajului politic cu PSRM. Admiratorul seratelor “Primakovskie vecera” de la ambasada Rusiei – Mihail Popșoi – declară sus și tare că Ciocoi (consilierul lui Dodon) ar fi cel mai bun ministru de Externe, recunoscut și de comunitatea internațională (la sigur că i s-a sugerat aceasta la Ambasada Rusă). Pe alții prezenți la discuții vă sugerez să-i ascultați atent și Dstra. Insistența exagerată a celor de la PAS era pe deplin justificată: în ajun ei au decis separat de Platforma DA să facă “aliansu” cu PSRM, totodată negociind cu Dodon și funcțiile în viitorul guvern, de unde și declarațiile “mieroase” a celor menționați mai sus, unii dintre care s-au ales cu funcții de miniștri.

Doar naivii incurabili mai pot crede că PAS-ul își va schimba atitudinea și va susține partidele pro-europene și unioniste la viitoarele alegeri prezidențiale și, mai ales, la cele parlamentare. 

Fac un apel sincer și respectuos către partidele cu adevărat pro-europene și unioniste să purceadă neîntârziat la crearea unor alianțe preelectorale pentru viitoarele scrutine, fără a mai miza că PAS-ul ar mai putea fi partener. E tocmai momentul protrivit de a purcede la aceste discuții și alianțe, eventual fuziuni, atât de necesare pentru promovarea valorilor europene, dar și a intereselor noastre naționale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.