Aflat la Bruxelles, George Simion provoacă o catastrofă diplomatică: Lituania, Letonia, Estonia, Cipru și Malta, atacate de președintele AUR. Continuând în aceeași notă catastrofală, extremistul vorbește despre misiunea partidului său: "Să dărâmăm ce au distrus alții în 70 de ani în națiunea română!"


Aflat la Bruxelles, George Simion provoacă o catastrofă diplomatică: Lituania, Letonia, Estonia, Cipru și Malta, atacate de președintele AUR. Continuând în aceeași notă catastrofală, extremistul vorbește despre misiunea partidului său: "Să dărâmăm ce au distrus alții în 70 de ani în națiunea română!"

Participând joi, 7 decembrie, la un forum desfășurat în Parlamentul European, la Bruxelles, președintele AUR George Simion a făcut o declarație din pricina căreia poate izbucni un scandal diplomatic între țara noastră și cinci state partenere, respectiv membre ale Uniunii Europene, mai precis Cipru, Malta, Letonia, Estonia, Lituania, dintre care ultimele trei au statut și de aliate strategice în cadrul NATO. Concret, George Simion s-a referit la cele cinci țări drept la niște națiuni ce nu pot fi, nicidecum, "mărețe". 

Mai mult decât atât, George Simion a comis o gafă dublă într-o singură frază, spunând că AUR reprezintă o grupare care are drept scop "să dărâme ce au distrus alții în 70 de ani în națiunea română". Din perspectivă istorică, deși e absolvent de master în domeniu, George Simion a omis exact perioada în care comuniștii au comis în România crimele abominabile împotriva elitei românești, de pildă, în închisoarea de la Pitești. Perioada istorică la care ar fi trebuit să se refere Simion se întinde pe 78 de ani, în data de 6 martie 1945 fiind instalat primul Guvern comunist din istoria țării, și până în prezent, când încă se mai află la putere reminiscențe ale odiosului regim comunist. În al doilea rând, declarația "să dărâmăm ce au distrus alții în 70 de ani" reprezintă o gafă monumentală sau/și un anunț conform căruia AUR va continua să distrugă până și ruinele lăsate în urmă de regimul comunist, ducând astfel misiunea odioșilor comuniști la bun sfârșit. 

"Noi nu suntem Cipru, nu suntem Malta, nu suntem Lituania, Letonia sau Estonia. Noi suntem o națiune măreață care trebuie să-și ocupe locul de drept în rândul națiunilor europene. Marele mareșal polonez, mareșalul Piłsudski, a spus că România și Polonia sunt aceeași națiune sub două steaguri naționale diferite. Noi dacă nu ne înțelegem rolul geopolitic, dacă nu ne trezim, dar prezența voastră aici (...) îmi dă mie speranță că deja avem embrionii, că deja avem grupul necesar ca să facem pentru națiunea noastră ce trebuie. E nevoie de un grup ca al nostru unit, cu oameni frumoși, curați la suflet, ca să dărâmăm ce au distrus alții în 70 de ani în națiunea română. Noi și cu polonezii am pornit din același loc, chiar aveam graniță comună, am trecut peste ororile anilor 90 în care am fost destructurați, furați, distruși. Ei și-au revenit, noi nu. Polonezii se întorc în țară, în țara lor. Noi continuăm fluxul imigraționist. De asta trebuie să urmăm modelul polonez", a declarat George Simion. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.