Ce pot învăța românii de la libertarianul Milei, care a zdrobit PSD-ul bolșevic argentinian


Ce pot învăța românii de la libertarianul Milei, care a zdrobit PSD-ul bolșevic argentinian

Pentru Stânga, e Satana. Îl admiră pe Donald Trump. Vrea să rupă relațiile cu China comunistă. Și, cel mai rău, a înlăturat de la putere așa-zișii social-democrați din Argentina – de fapt, o clică coruptă, un PSD latino-american, care a băgat țara în faliment, iar inflația a ajuns la peste 120%.

Acesta e Javier Milei, viitorul președinte al Argentinei. Ar trebui să le pese românilor de un „libertarian” care va conduce o țară aflată la capătul celălalt al lumii? Da! Fără ezitări o spun: da! De ce? În primul rând fiindcă a bătut PSD-ul bolșevic local, aproape de unul singur. Asta arată că se poate! În Argentina, era ca-n România, dacă nu mai rău: „peroniștii” aveau bani și o uriașă mașinărie politică coruptă. Milei a avut idei, idei care au galvanizat electoratul și l-au făcut să-l voteze masiv.

Ce le-a propus Milei argentinienilor, de i-a însuflețit așa de puternic:

- Milei vrea să desființeze Banca Națională și să treacă la dolar. De ce? Unu, fiindcă taie o cheltuială uriașă, doi, fiindcă politicienii pierd mașina de tipărit bani, care genera inflație, alimenta pomenile politrucilor și, de fapt, sărăcea muncitorii argentinieni. Ce e rău dacă în România îl concediem pe turnătorul Mugur Isărescu și pe miile de angajați inutili ai BNR? Nu este nimic rău. BNR este, acum, o anexă a PSD, fiindcă Isărescu vrea un nou mandat, în 2024.

- Milei vrea liberalizarea regimului armelor: asta susțin și eu de ani întregi. Poliția română NU îi poate apăra pe cetățeni, este coruptă și incompetentă. Dar, și mai important, când românii vor avea arme, politicienilor le va fi frică de ei!

- Milei vrea ca sistemul de sănătate să fie pus pe baze private. De asta are nevoie și România. Se vede clar eșecul sistemului de stat, un lagăr de exterminare a pacienților. Știu că propaganda comunistă e în mintea oamenilor, care cred că sistemul privat înseamnă că „săracii vor muri în fața spitalului”. E fals! Acum mor săracii în bătaia de joc a cadrelor medicale de la stat, fiindcă nu au bani de șpagă.

- Milei susține Ucraina și vrea să taie legăturile economice cu China comunistă.

- Milei vrea privatizare. Statul român deține acțiune la 2.411 companii, din care doar vreo câteva fac profit. Majoritatea au pierderi uriașe. Dintre cele care fac profit, pe hârtie, multe sunt de fapt căpușe pe spinarea altor structuri ale statului român. De ce să nu vindem sau să închidem societățile de stat care sunt pe pierdere sau trăiesc pe contracte oneroase cu statul? Practic, ele trăiesc pe spinarea contribuabililor. Propaganda stângii-bolșevice i-a speriat pe români de „privatizare”, dar un lider adevărat, de dreapta, poate explica de ce românii pierd sume uriașe de bani prin aceste companii de stat.

România nu trebuie să fie strivită, la alegerile din 2024, între stânga coruptă, a lui Ciolacu, și stânga putinistă-bolșevică, a lui Simion și Șoșoacă. Dacă se întâmplă această nenorocire, țara va rămâne și după 2025 cu o economie slabă, în loc să-și elibereze uriașul potențial de care dispune, un tigru economic al Europei. Dar Dreapta din România are nevoie de un lider! Milei e un model și un exemplu: se poate! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.