Teodorovici, supărat că premierul României efectuează o vizită în SUA: "Pleacă mă băiatule, du-te în China! Cu cine te întâlnești în SUA? Cu nimeni! Cu câțiva masoni de doi lei!"


Teodorovici, supărat că premierul României efectuează o vizită în SUA: "Pleacă mă băiatule, du-te în China! Cu cine te întâlnești în SUA? Cu nimeni! Cu câțiva masoni de doi lei!"

Ex-ministrul PSD de Finanțe Eugen Teodorovici, care și-a anunțat în repetate rânduri candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, și-a atacat virulent fostul coleg de partid și anume actualul premier al României, Marcel Ciolacu, în cadrul unui live făcut duminică, 3 decembrie, pe Tik Tok. Concret, într-un puseu de sinofilie, Eugen Teodorovici s-a arătat iritat de vizita de lucru pe care o efectuează Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii pe parcursul acestor zile, recomandându-i în schimb să meargă "în China (...) în țări mari, puternice economic", ca și cum, potrivit viziunii aberante a fostului ministru de Finanțe, americanii au dispărut de pe radarul economiilor relevante globale. 

"Ciolacu minte zi de zi. Minte cum respiră. Acum a plecat în SUA să-și ia lumină de la «Înalta Poartă». Sluga tot slugă rămâne! Să țineți minte acest lucru! Sluga niciodată nu se va schimba! Cine se naște slugă, slugă rămâne! Ce să cauți tu Ciolacu în SUA astăzi? Vrei să faci politică externă? Vrei să ne arăți că vei fi un viitor lider pentru țara asta? Pleacă mă băiatule, du-te în China, unde a fost și Macron! Du-te în țări mari, puternice economic! Da? Te duci în SUA. Și cu cine te întâlnești în SUA? Cu nimeni! Cu câțiva masoni de doi lei, cu câțiva atârnători și turnători și nimic altceva. Ce faci tu pentru țară plecând în SUA? Ca ce chestie?", a zis Teodorovici. 

Vedeți video: 


Afirmația făcută de Eugen Teodorovici, cunoscut de altfel și pentru poziționările pro-ruse, îl profilează pe Marcel Ciolacu într-un vector pro-occidental, ceea ce, din anumite perspective, este bizar. Merită să reiterăm susținerea pe care premierul Marcel Ciolacu și-a manifestat-o constant pentru primarul pro-rus al Chișinăului, Ivan Ceban. În acest context, amintim că primarul pro-rus al Chișinăului, proaspăt ales pentru al doilea mandat, s-a întâlnit pe 17 noiembrie cu premierul Marcel Ciolacu, conform unor surse G4Media. Vizita efectuată de Ceban la Guvernul României a fost una neoficială, nefigurând pe agenda celor doi oficiali. Vizita a avut loc pe fondul speculațiilor de la Chișinău privind o posibilă coaliție între partidul lui Ceban și Partidul Social Democrat European din Republica Moldova, partid înfrățit cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu. Mai mult, dinspre Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu, au plecat sume considerabile de bani către pro-rusul Ivan Ceban. De exemplu, Consiliul Județean Buzău, condus de pesedistul Petre Emanoil Neagu, a adoptat în mai 2022 două hotărâri prin care a direcționat 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.