Ucraina reușește o lovitură curajoasă într-o zonă sensibilă a Rusiei. Una dintre principalele legături cu China a fost aruncată în aer


  • ACP
  • Nov 30, 2023 17:54
  • 573
Ucraina reușește o lovitură curajoasă într-o zonă sensibilă a Rusiei. Una dintre principalele legături cu China a fost aruncată în aer

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reușit să dea încă o lovitură grea și absolut neașteptată Rusiei, aruncând în aer cea mai importantă cale feroviară care leagă Rusia și China.

Ukrainska Pravda a raportat că în noaptea de 29-30 noiembrie a avut loc o explozie pe linia principală Baikal-Amur în tunelul Severomuysky, numit după Vladimir Bessolov și situat în Buriația (Extremul Orient). 

Ca urmare a exploziei, singura conexiune feroviară importantă dintre Rusia și China, folosită în special pentru aprovizionarea militară, este acum paralizată. 

Serviciul de Securitate al Ucrainei nu a comentat oficial atacul, dar surse din cadrul acestui serviciu au raportat că "patru dispozitive explozive au explodat în timpul deplasării unui tren de marfă; acum FSB lucrează la fața locului, iar lucrătorii feroviari încearcă fără succes să minimizeze consecințele operațiunii speciale a Serviciului de Securitate". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.