Ciucă s-a predat: PSD fură primarii PNL și umilește liberalii, dar generalul pensionar special stă cu capul plecat


Ciucă s-a predat: PSD fură primarii PNL și umilește liberalii, dar generalul pensionar special stă cu capul plecat

Tristă este imaginea unui general al armatei române, cu patru stele pe umeri, dus în lesă de Iohannis și împrumutat, de o vreme, lui Ciolacu. Că generalul Ciucă se compromite pe el e problema sa. Că îngroapă PNL în mediocritate și slugărnicie este problema partidului. Dar umilește Armata Română atunci când un general, fost Șef al Statului Major al Apărării, stă cu capul plecat în fața unei grupări infracționale, condusă de un șmecheraș de cartier al Buzăului.

De ce scriu acum, îmi vor spune mulți, spunând că „se știa”? Da, se știa. Însă cred că PNL a ajuns pe o culme la marginea prăpastiei, acceptând ca PSD nu doar să-i fure primarii, dar să se și laude cu asta. Acum câteva zile, generalul Ciucă a scâncit, timid, niște proteste. Prietenul său Ciolacu – de fapt, șeful său, care l-a luat cu chirie de la Iohannis – l-a ignorat. Probabil, de dragul aparențelor, PSD se va abține vreo lună sau două să mai șterpelească primari liberali, dar sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, o va face din nou. 

O să-mi spuneți că și PNL a furat primarii PSD, în 2020! Așa este, eu am criticat dur ce s-a petrecut atunci și am scris că toți acei primari traseiști se vor întoarce la matca pesedistă, când va deține cheia bugetului. Dar atunci PNL și PSD erau într-o relație de adversitate, nu aliați la guvernare! PSD nu susținea guvernul Orban, cum susține acum PNL guvernul Ciolacu – necondiționat. Ce avem acum este pur și simplu fuzionarea PNL-PSD, știind că acesta nu are curaj să rupă legăturile. 

Cum s-a ajuns aici, o știm, iar eu am mai scris: Iohannis avea nevoie la conducerea PNL de un om care să-i execute ordinele orbește. Nu i-a mers cu Orban, nu i-a mers cu Cîțu, însă îi merge cu generalul de patru stele, pensionar special. Iohannis nu se dă de la nimic în lături pentru a-și obține postul de după 2025: un loc călduț de șef la Bruxelles, post care să-i ofere salariu mare și plimbări pe banii contribuabililor. Nominalizările pentru viitoarea Comisie Europeană se vor face în 2024, deci Iohannis este la mâna premierului PSD, Ciolacu. 

Cam toți liberalii știu ceea ce scriu eu, este secretul lui Polichinelle. Dar se tem, nu au curaj să se revolte. Este problema lor, dar îi avertizez că fiecare zi în care tac și înghit este o zi în care merg spre groapă. Opțiuni au: eliberați-vă de sub jugul lui Iohannis și Ciolacu, scăpați de impostorii din fruntea PNL și consolidați un pol de dreapta, ca o alternativă atât la Ciuma Roșie, la așa-zișii naționaliști vânduți Moscovei și la sexo-marxiști.

Sectorul privat, oamenii de dreapta jefuiți de stat, au nevoie de o forță care să-i apere.

Opțiuni bune sunt pentru PNL. Curajul care le lipsește va fi plătit prin lipsă de voturi la urne. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.