Liderul Hezbollah își continuă amenințările cavernoase. Ministrul israelian al Apărării îl avertizează: ”E pe cale să facă o greșeală gravă și să târască Libanul în război!”


Liderul Hezbollah își continuă amenințările cavernoase. Ministrul israelian al Apărării îl avertizează: ”E pe cale să facă o greșeală gravă și să târască Libanul în război!”

Liderul organizației Hezbollah – Hassan Nasrallah – a cerut, sâmbătă, intensificarea protestelor împotriva Israelului pretutindeni în lume, dar și prelungirea războiului „cât mai mult posibil”, pentru a permite crearea unei „rezistențe” mai mari.

„Vedem mii de oameni la Washington, New York, Londra și Paris protestând împotriva Israelului”, a spus liderul Hezbollah, adăugând că liderii occidentali care au condamnat inițial Hamas pentru masacrele din 7 octombrie cer acum o încetare a focului. 

De asemenea, el a mai spus că presiunea internațională ar trebui îndreptată împotriva aliatelor Israelului, Statele Unite și Marea Britanie. 

El a cerut apoi prelungirea războiului împotrivă Israelui cât mai mult timp posibil, întrucât „mișcările de rezistență au nevoie de timp”. 

Economia israeliană a suferit „pierderi de zeci de miliarde de dolari (...) în ciuda ajutorului militar de 14 miliarde de dolari oferit de SUA”, a fabulat pe mai departe Nasrallah, trecând apoi la o prezentare succintă a operațiunilor împotriva Israelului.

„Săptămâna trecută s-a înregistrat o îmbunătățire a activităților militare, atât cantitativ, cât și calitativ. De exemplu, am desfășurat racheta Burkan, care transportă o sarcină utilă între 300 și 500 de kilograme. Imaginați-vă că o jumătate de tonă de explozibili cade în capul inamicului. Ne-am îmbunătățit, de asemenea, adâncimea de lovire, desfășurând drone și rachete Katyusha”, a mai precizat Nasrallah. 

"Există și alte operațiuni pe care nu le-am dezvăluit, cum ar fi dronele de supraveghere în Palestina ocupată, în special peste Haifa”, a continuat el. 

„Unele dintre aceste drone se întorc cu imagini, altele nu, dar epuizează rachetele Iron Dome și Patriot ale inamicului”, a adăugat. 

Nasrallah a salutat sprijinul iranian pentru organizația sa care este patronată de facto de regimul de la Teheran: 

”Republica Islamică ne-a sprijinit financiar, material, diplomatic și militar”. 

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, i-a răspuns imediat liderului Hezbollah, în timpul unei vizite la o bază armată de la granița de nord, avertizându-l că este „pe cale să facă o greșeală gravă”, riscând să târască Libanul în război și a avertizat că locuitorii din Beirut ar putea plăti prețul, fiind nevoiți să-și părăsească în final casele. 

„Le spun aici cetățenilor din Liban - văd deja cetățenii din Gaza mergând cu steaguri albe de-a lungul coastei și îndreptându-se spre sud”, a punctat Gallant. 

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că au efectuat lovituri aeriene și bombardamente de artilerie împotriva mai multor ținte Hezbollah din Liban, în timp ce obuze de mortar și o rachetă au fost lansate de grupurile teroriste libaneze asupra Israelului – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.