Guterres, ONU și zodia stângismului antisemit. O analiză despre neomarxism și fariseism fără scrupule în ograda Națiunilor Unite


Guterres, ONU și zodia stângismului antisemit. O analiză despre neomarxism și fariseism fără scrupule în ograda Națiunilor Unite

Pe fondul conflictului arabo – israelian din Fâșia Gaza, ONU, adică cea mai importantă organizație internațională din lume, care oficial are misiunea de a asigura pacea mondială, slujirea drepturilor omului, cooperarea internațională şi respectarea dreptului internațional, agită neîncetat și netulburată de nimeni flamura roșie a neomarxismului, excelând prin narative stângist antisemite. La începutul săptămânii, șeful ONU, Antonio Guterres, se arăta empatic față de ”suferințele” palestinienilor, afirmând răspicat: „este important să recunoaștem că atacurile Hamasului nu s-au întâmplat din senin. Poporul palestinian a fost supus de 56 de ani unei ocupații sufocante. Suferințele poporului palestinian nu pot justifica atacurile îngrozitoare ale Hamas, dar aceste atacuri îngrozitoare nu pot justifica pedepsirea colectivă a poporului palestinian”.

Într-o singură frază, Guterres (foto) a executat cu mâna stângă o chisăliță magistrală în tigaia retorică în care a amestecat ”ocupația” israeliană cu ”suferințele” unui popor palestinian care a dat teroriști apți să comită ”atacuri îngrozitoare”, stârnind justificat mânia oficialilor de la Tel Aviv. 

Presa mainstream s-a repezit să anunțe ”declarațiile interpretate tendențios” ale lui Guterres, scuzându-l în fel și chip și alocând spații largi replicilor pe care stângistul venerabil și veritabil le-a oferit israelienilor care îi cereau demisia. 

Cât de veridic poate fi un astfel de tablou factual? Oricine crede că aceste afirmații sunt doar niște izolate derapaje se înșală amarnic. Pentru că, de-a lungul vremii, împrumutând chiar narative ideologice din tabăra activiștilor de stânga, ONU a colaborat constant și fructuos cu ONG-uri stângiste, cu agende anti-israeliene, precum B'Tselem, Human Rights Watch sau chiar Amnesty International. Poate nu întâmplător. în urmă cu un an. tocmai Amnesty International lansa celebrul raport Intitulat ”Apartheidul Israelului contra palestinienilor: un crud sistem de dominație și crimă contra umanității", un rechizitoriu jenant care făcea abstracție de terorismul palestinian, afirmând doar negări ale drepturilor și libertăților populației palestiniene și acuzând crearea unui ”regim instituționalizat de opresiune și dominație sistematică” ce ar permite, potrivit ONG-ului, să se considere că Israelul i-ar ”trata pe palestinieni ca pe un grup rasial inferior”.

Dincolo de toate acest colaborări, însăși reacția fariseică a conducerii ONU la ororile comise de teroriștii palestinieni în Israel este mai mult decât relevantă. Pe 7 octombrie, ziua în care Hamas viola femei în Gaza, ONU trântea pe pagina sa de Instagram un foto advertorial despre Ziua Mondială a Bumbacului. Pe 8 octombrie, data la care lumea liberă începea să vadă fotografiile blurate ale copiilor israelieni decapitați, Guterres punea pe aceeași pagină de Insta un mesaj lapidar și ermetic - #notatarget – rezumându-se să ”condamne în termeni fermi atacul Hamas”. O zi mai târziu, când armata israeliană elibera kibuțurile în care bătrânii evrei fuseseră incendiați, ONU ne delecta pe contul său de socializare cu ”Tabitha, fermiera kenyană care cultivă cafea, copaci și o mare varietate de fructe și legume”.

Reaua credință, fariseismul și lipsa de obiectivitate ale lui Guterres au ieșit ostentativ la iveală 10 zile mai târziu, când șeful ONU a preluat, în cel mai pur stil neomarxist de difuzare a dezinformărilor, narativele false ale Hamas, anunțând tot pe Instagramul oficial al Națiunilor Unite că domnia sa este îngrozită de ”uciderea a sute de civili palestinieni într-un atac asupra unui spital din Gaza astăzi, atac pe care îl condamn ferm”. Previzibil, după descoperirea falsului propagandistic al teroriștilor, Guterres nu a mai revenit asupra postării și nici nu a șters-o... Ci doar a însoțit-o, până azi, cu alte postări care vorbesc despre Gaza, despre civilii din Gaza, și despre ajutoarele pe care le merită ”opresatul popor palestinian”.

În același timp, sub-organizația „UN Women” a ONU are și ea o poziție clară. Directorul executiv, numit de altfel pe post chiar de Guterres, iordanianca Sima Bahous, nu a găsit cuvinte în ziua masacrului Hamas din sudul Israelului pentru a plânge pe Instagram evreicele violate și răpite. O zi mai târziu, când Israelul își aduna în saci negri femeile măcelărite de teroriștii Hamas, Bahous serba pe internet lesbienele din întreaga lume. ”Lesbienele au existat întotdeauna – în toate țările și culturile – și astăzi le sărbătorim în toată diversitatea lor uimitoare! Nu există o singură modalitate de a fi lesbiană sau de a exprima feminitatea. Lesbienele trans sunt și ele lesbiene. Astăzi și în fiecare zi, să ne ridicăm împotriva violenței fizice, verbale și sexuale cu care se confruntă lesbienele ca forme de pedeapsă pentru că sunt percepute ca sfidând normele de gen și sexuale”, posta șefa „UN Women” pe Instagram, fix în ziua în care ”luptătorii pentru libertate” ai Hamas umpleau mașinile cu israeliene maltratate, răpite și cărate în Gaza, pe post de viitoare scuturi umane. 

După cum a început să reacționeze pupila lui Guterres, madama Bahous, fix în zilele în care Israelul a început să se apere, după cum a început să acuze ”extrem de îngrijorătoarele escaladări ale ostilităților în Israel și în teritoriile palestiniene ocupate”, s-ar putea crede că cea mai înaltă reprezentantă a femeilor din lume ar putea fi interesată și de faptul că printre cele peste 1.400 de persoane abuzate, violate și ucise cu brutalitate de Hamas în sudul Israelului, existau sute de femei și fete. Din păcate, însă, despre toate acestea nu am găsit nicio referire pe contul de Instagram al Femeilor ONU. Un cont cu peste două milioane de urmăritori, ticsit cu numeroase grafice despre femeile și copii din Gaza care ”se tem pentru siguranța lor”, dar care nu amintește nimic nici despre cei 200 de ostatici pe care Hamas încă îi ține în prizonierat și nici despre tinerele progresist - pacifiste mitraliate pe aleile festivalului din deșert. 

La trei săptămâni de la masacrul terorist din Israel, ”ONU Femei” solicită cotidian, mecanic și repetitiv o încetare a focului pentru femeile și fetele din Gaza, pe rețelele de socializare, de parcă agresorul, întotdeauna purtând numele de ”Israel”, se află numai de cealaltă parte a gardului escaladat cu parapantele iraniano-palestiniene. Bineînțeles, nimic despre Hamas, organizația islamistă care controlează Fâșia Gaza și care, în ideologia sa religioasă, pune femeia atât de sus încât nu-i rezervă acesteia decât rol de jucărie sexuală, mamă și purtătoare de vestă cu explozibil.

Pentru ONU, femeile merită protejate doar atâta timp cât pot fi văzute în rolul victimelor oprimate. De îndată ce o femeie trăiește, iubește și acționează independent, ea nu mai prinde loc pe Instagramul Națiunilor Unite decât dacă e lesbiană și dă bine ”politically correct”-ului progresist de propagandă...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.