EXCLUSIV Extrema stângă AUR-SOS s-a unit cu cea de "gen fluid" și a ieșit în stradă în București pentru a justifica terorismul Hamas. Imagini cu personajele dubioase prezente la protestele anti-Israel: Exponenți ai LGBTQIA+, fiul pro-rus al generalului-deputat AUR Mircia Chelaru, "Stegarul dac" al Antenei 3, avocatul yoghin din MISA al senatoarei Diana Șoșoacă și Amalia Bellantoni


EXCLUSIV Extrema stângă AUR-SOS s-a unit cu cea de "gen fluid" și a ieșit în stradă în București pentru a justifica terorismul Hamas. Imagini cu personajele dubioase prezente la protestele anti-Israel: Exponenți ai LGBTQIA+, fiul pro-rus al generalului-deputat AUR Mircia Chelaru, "Stegarul dac" al Antenei 3, avocatul yoghin din MISA al senatoarei Diana Șoșoacă și Amalia Bellantoni

La manifestația pro-Palestina ce s-a desfășurat sâmbătă, 21 octombrie, în Piața Universității din București, au participat o serie de personaje mai mult decât dubioase, pe care le vom trece în revistă în cele ce urmează. Cele câteva sute de oameni prezenți au evitat, întru totul, condamnarea actelor teroriste comise de organizația Hamas. De remarcat este faptul că mișcarea pro-Palestina reunește în România atât extrema stângă de "gen fluid", dar și extrema stângă cu background național-ceaușist, care acum se erijează în apărătoare a valorilor tradiționale. 

Cătălin Chelaru - fiul generalului Mircia Chelaru, deputat AUR și fost șef al Statului Major General al Armatei

Văzând că era pe punctul să fie filmat, Mircea Chelaru jr. s-a îndepărtat de mulțime și a urmărit retras manifestația pro-Palestina, dintr-o stație de autobuz. 


Chelaru jr. s-a făcut remarcat în spațiul public printr-o condamnare penală, respectiv prin participarea la evenimente pro-ruse. În 2009, Instanța Supremă îl condamna definitiv pe Chelaru jr. la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care acesta a fost acuzat, alături de alte două persoane, de trafic de influență. Alături de Chelaru au mai fost condamnați și soții Dumitru și Anca Aurelia Scutaru, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență. Concret, Chelaru a pretins 7.000 de euro de la un agent de poliție, pentru a-l ajuta pe acesta să se transfere de la Serviciul de Evidență a Persoanei Neamț la Biroul Pașapoarte Piatra-Neamț. Chelaru a fost prins în flagrant când a primit 4.000 de euro, în data de 13 noiembrie 2005.

În anul 2020, Pressone a devoalat faptul că Mircia Chelaru jr. a participat, într-o companie "selectă", la un eveniment în care s-a dezbătut cât de bine ar fi să ne apropiem de Rusia, pentru ca în momentul în care Kremlinul va conduce noua ordine globală să nu fim "teritoriu de scuipat", ci prieteni. A fost vorba despre un eveniment desfășurat în București, pe parcursul căruia agentul FSB Iurie Roșca - care s-a pretins unionist ani de zile, pentru a sabota mișcarea din interior - și-a lansat o carte. Amfitrionul evenimentului a fost Dragoș Dumitriu, director la acea vreme al Sputnik România Moldova, care între timp a dat ortul popii. La eveniment au mai participat fostul ministru de Externe al României, pro-rusul condamnat penal Adrian Severin, Gelu Voican Voiculescu, care urmează să fie judecat pentru crimele de la Revoluția din 1989, Mariana Heroiu, editoarea cărților lui Aleksandr Dughin în România, respectiv Bogdan Duca, actualul director al Sputnik România. (citiți AICI articolul integral)

Amalia Bellantoni și Mihai Rapcea

Cele două personaje mai sus invocate au organizat, la ordinul senatoarei Diana Șoșoacă, un protest anti-Zelenski în ziua în care președintele ucrainean a venit la București. 

Video 1: 


Video 2: 


Ambii participă totodată la acțiunile de solidaritate cu Palestina. Amalia Bellantoni a fost speaker la manifestația pro-Palestina din 21 octombrie, iar Mihai Rapcea a participat anterior la acțiuni de acest tip. 


Despre Mihai Rapcea trebuie menționat că este avocatul senatoarei Diana Șoșoacă, fost membru al MISA, respectiv fost avocat al infractorului Gregorian Bivolaru. Rapcea a practicat yoga încă din 1991. Asociatul acestuia, yoghinul Gregorian Bivolaru, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu o minoră și trafic de persoane. 

Stegarul dac

Protestatarul Cezar Cătălin Avramuță, cunoscut drept "Stegarul dac", a fost promovat intens de Antena 3 în perioada mandatelor președintelui Traian Băsescu. Dacă atunci participa la acțiuni anti-Băsescu, în ultima vreme a bifat aproape toate manifestațiile organizate de AUR și senatoarea Diana Șoșoacă.  

În contextul în care senatoarea Diana Șoșoacă a avut un discurs aprig anti-Israel în ultima perioadă, era aproape imposibil ca "Stegarul dac" să nu fie prezent la acțiunea pro-Palestina din 21 octombrie. 

Fotografă: Alina Marin (Podul.ro)

Promotoarele / promotorii "genului fluid"

În timp ce militează constant pentru respectarea drepturilor a tot soiul de minorități pe care le inventează, exponenții noii extreme stângi, cea a "genului fluid", apără cu fervoare un tip de societate fundamentalistă în care ar fi imediat persecutați, torturați și chiar uciși. Dacă aripa AUR-Șoșoacă e prezentă la manifestațiile pro-Palestina pe fondul unui background național-ceaușist, exponenții "genului fluid" participă la astfel de acțiuni în întreaga lume, ca urmare a manipulărilor de extremă stânga ce sunt propagate, de pildă, în anumite zone ale mediului universitar. 

Fotografă: Alina Marin (Podul.ro)

Nedelimitarea de organizația teroristă Hamas, chiar susținerea ei fără menajamente

La manifestația de sâmbătă s-au pus tunurile doar pe Israel, participanții justificând terorismul Hamas, așa cum a reflectat și ProTV într-un reportaj. 

Reporter: Poate poporul palestinian să se delimiteze de Hamas pentru a trăi în liniște?

Younis, palestinian stabilit în România: Ce înseamnă să delimiteze pentru tine? Nu am înțeles întrebarea.

Reporter: Le e teamă de Hamas? Care e atitudinea lor față de Hamas?

Younis: Nu știu. Nu reușesc să vorbesc cu ei.

Reporter: E terorismul o soluție pentru a rezolva probleme istorice?

Younis: Nu e terorismul o soluție, dar tu trebuie să te uiți la cauză, nu la reacții”.

Mai mult, o tânără româncă a declarat pentru Tik Tok-ul "Genștiri" că nu consideră că Hamas este o organizație teroristă. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.